Van solide tot cushion: dit zijn de zes origineelste manieren om je te parfumeren

Geüpdatet op 22 april 2022 door Laure Vandendaele
Van solide tot cushion: dit zijn de zes origineelste manieren om je te parfumeren

Het parfumlandschap is tegenwoordig diverser dan ooit. Naast sprayen kan je immers ook rollen, smeren, reizen en weer doorgaan.

Je parfum en je geplande tripje richting betere oorden: het is niet altijd een perfecte match. Natuurlijk wil je ook op vakantie je favoriete geur in je hals verstuiven, maar zo'n zware, glazen fles in je koffer zorgt niet alleen voor de nodige kopzorgen (wat als ze breekt?!), het kleinood neemt ook kostbare plaat in je koffer in. Goed nieuws: daar hoef je je tegenwoordig niet meer al te veel zorgen meer over maken. Parfumflesjes worden in de maanden voor de zomer vaak compacter, vaster en voorzien van een handige roller. Het resultaat? Je favoriete geurtje kan zo de handtas in en je reiskoffer blijft geurramp-proof.

 

Rollen is het nieuwe sprayen

parfum trends 2018 roller dior

Rollen is het nieuwe verstuiven. Of toch als het van Dior af hangt. Het Franse huis stopte twee van hun beroemde parfums in een nieuwe miniatuurflacon met een rollende parelapplicator in plaats van de traditionele verstuiver. Je discreet parfumeren doe je door de parel over je polsen of in de hals te rollen.

1. Miss Dior Roller-Pearl Blooming Bouquet van Dior,43,06 euro (20ml)

2. Poison Girl Unexpected Roller Pearl van Dior, 43,06 € (20 ml)

1/

Cushion parfum

cushion parfum chanel trend 2018

Ook Chanel gaat voor een nieuwe manier van parfum aanbrengen en lanceert een parfumkussentje, geïnspireerd op de populaire cushion foundations uit Zuid-Korea. Je brengt het in het kussentje gedrenkte product - in dit geval het fruitige Chance Eau Tendre - met een zachte applicator aan op de huid.

Chance Eau Tendre Touche de Douceur Parfumée van Chanel, 69,00 euro

2/

Solide geurtjes

parfum trends 2018 solid solide glossier

 

 

Het Amerikaanse cultmerk Glossier stapt af van vloeibare parfums en opteert voor een vaste, watervrije formule die je als een balsem op je lichaam smeert.Tom Ford brengt (tijdelijk) een solide versie van het Orchid Soleil parfum uit zodat je het ook tijdens een avondje uit of op reis makkelijk kan (her)aanbrengen. Het perfecte accessoire voor in je clutch of handbagage.

Een elegante en aangename manier om de verleidelijke Orchid Soleil parfum te dragen: de limited edition solide parfum is het ideale clutch-formaat accessoire.

1. You van Glossier, 18 euro

2. Soleil Solid Perfume Compacte van Tom Ford, 161 euro. Exclusief verkrijgbaar bij Parfuma.

3/

Body mist

parfum trends 2018 body mist

Je lievelingsparfum hoeft niet enkel op je polsen of in je hals verstoven worden. Op dagen dat je liever subtiel geparfumeerd door het leven gaat, is een body mist je perfecte go to-product. Verstuif het subtiele parfum na de douche of bad over je hele lichaam en laat de hele dag een zacht, zomers luchtje na.

1. Tropical Cattleya Orchid Body Mist van Jo Malone, 53 euro

 

 

2. J'Adore Body Mist van Dior, 53 euro

4/

Travel size

parfum trend 2018 mini travel size

Omdat reizen en sleuren met een zware flacon niet aan te raden is, brengt Louis Vuitton van het nieuwe Le Jour Se Lève ook een reiskit op de markt. Het setje bestaat uit een kleine flacon met vier magnetische navullingen die makkelijk in elkaar schuiven. Ook Chloé zet de voorjaarstraditie verder en lanceert ook dit jaar Les Mini Chloé, de kleine travel proof flesjes van het Eau de Parfum, Love Story Eau de Parfum en Love Story Eau Sensuelle.

1. Le Jour Se Lève‘Tra vel  Spray Refills’van Louis Vuitton, 115 euro

2. Love Story Eau Sensuelle van Chloé, 35,00 euro (de flesjes zijn vanaf begin mei verkrijgbaar in de parfumerie en bij Galeria Inno)

5/

In het haar

parfum trends 2018 haarparfum chanel

Verstuif het haarparfum in wolkjes over uw borstel of kapsel om uw haar op delicate wijze te parfumeren.

Chance parfum voor het haar van Chanel, 43 euro