Tien trending accessoirelabels met sterallures

Gepubliceerd op 24 april 2018 door Tine
Tien trending accessoirelabels met sterallures

Vreugdekreetjes alom toen we deze trending accessoirelabels op de ELLE-radar zagen verschijnen. Gespot: 10 instacoole, ready-to-shop nichemerkjes met sterallures.

1/

Maria Black

De half-Ierse, half-Deense designer Maria Black studeerde met hoogste onderscheiding af als goudsmid en pendelde jarenlang tussen Kopenhagen en Londen, terwijl ze carrière maakte in de juwelenindustrie. In 2010, Black was toen 32, vond ze de tijd rijp voor een eigen verhaal, onder haar eigen naam. Maria Black ontwikkelde een herkenbare signatuurstijl boordevol schizofrene tegenstellingen: humoristisch en dramatisch, edgy en klassiek, speels en serieus, rebels en elegant, Brits en Scandinavisch. Voor haar laatste collectie Disruption liet ze zich inspireren door haar muzikale muze FKA twigs. De urban popdiva is de stem en het stijlicoon van een nieuwe generatie en sluit net als Maria Black geen compromissen op artistiek vlak.

ELLE accessoirelabels maria black

2/

Danse Lente

Architecturaal vormgegeven tassen met een hoog it-baggehalte die bovendien betaalbaar zijn voor ieders budget. Het start-uplabel van de Londense Youngwon Kim is niet toevallig uitgeroepen tot upcoming cultmerk van 2018. Haar debuutcollectie was meteen uitverkocht op de dag van de lancering en ontketende een insta-buzz in de blogosfeer. De allrounddesigner behaalde een master in footwear aan de London College of Fashion maar schakelde over op tassen omdat die haar naar eigen zeggen meer creatieve vrijheid geven.

ELLE accessoirelabels danse lente

3/

Smoke X mirrors

Laat je niet misleiden door de dubbelzinnige merknaam: het experimentele eyewear-label uit SoHo, New York is absoluut geen rookgordijn. Bij de lancering in 2015 kon het hippe zonnebrillenmerk meteen uitpakken met een trouwe fanbase van influencers uit de mode-, muziek- en entertainment business. Missie volbracht voor de neven David Shabtai en Roi Ironi die met hun avant-gardebrillen de hele wereld willen veroveren. Smoke X Mirrors is hét adres voor je festivalproof zonnebril.

ELLE accessoirelabels smoke and mirrors

4/

Armadio

Het online verkoopportaal voor handgemaakte handtassen made in Italy werkt als een coöperatieve: zelfstandige makers ontwerpen en produceren elk vanuit hun eigen atelier in Italië en verkopen hun tassen exclusief via het online platform van Armadio. Good to know: in het baglab bestel je de allernieuwste modellen nog voor ze officieel gelanceerd worden. Instant crush: de leren rugzak in millennial pink!

ELLE accessoirelabels armadio

5/

Minimalux

Een polshorloge met een spiegel als wijzerplaat als metafoor voor de hedendaagse tijdsobsessie. Conceptueel design van het Britse designcollectief Minimalux dat alledaagse gebruiksvoorwerpen herleidt tot de essentie. Van stijlvolle pillendoosjes over leren iPadhoesjes tot simpele halskettingen met geometrische hangers. Verkrijgbaar bij Graanmarkt 13

ELLE accessoirelabels minimalux

6/

Wolf and moon

Hannah Davis is een creatief multitalent met een voorliefde voor natuur, architectuur, kunst en design. In 2011 behaalde ze een master in Schone Kunsten aan Goldsmiths in Londen en richtte ze haar label Wolf and Moon op. Wat begon als een bescheiden juwelenmerkje, is intussen uitgegroeid tot een breed designcollectief voor handcrafted accessoires en lifestyle goodies - van keramiek tot de leren plantenhangers van in-house designer Kate Sheridan. Alle creaties worden in de studio in East London ontworpen en geproduceerd door het vijfkoppige team van artisanale makers.

ELLE accessoirelabels wolf moon

7/

Fragments of wood

In een vlaag van nieuwsgierigheid postten Orsolya en Gábor, een creatief broer-zusduo uit Hongarije, onlangs hun eerste handgemaakte ringen en hangers op Instagram. De reacties waren zo laaiend enthousiast dat ze enkele weken later een Etsy-shop openden. Fragments of Wood maakt organisch vormgegeven pièces uniques van eikenhout en hars, geïnspireerd op een diepgewortelde liefde voor de natuur. De autodidacte designers hebben een achtergrond in fotografie en IT en runnen hun bedrijfje volledig zelf. Van het ontwerp over de productie tot de fotografie: alles is 100% handgemaakt.

ELLE accessoirelabels fragments

8/

All Blues

De prettig gestoorde juwelen van het Stockholmse ontwerpersduo Fredrik Nathorst en Jacob Skragge bewijzen dat Scandinavisch design meer is dan strak minimalisme. All Blues werd in 2010 opgericht als een kleinschalig keukentafelproject, maar brak in 2015 internationaal door met een collabcollectie voor Acne. Het label heeft een patent op statement pieces met een vrolijke vibe en dito namen. Of wat dacht je van de Mother-oorringen in de vorm van een gestileerde eileider, de Airplane Windows of de Ruined Omelette?

ELLE accessoirelabels all blues

9/

Havva

Een beetje trend hunter heeft de statement boots van Havva Mustafa ongetwijfeld al zien passeren in zijn feed. De futuristische boots met badass boodschappen als Cool Girls Don’t Sleep of Worst/Best Behaviour zijn de Instagramhit van het moment. De Londense designer behoort tot de derde generatie van een schoenmakersfamilie en was al op jonge leeftijd gebeten door het vak. Ze studeerde in 2007 af aan de London College of Fashion en zat enkele jaren aan de ontwerptafel van verschillende Europese high-end schoenenmerken, voor ze in 2014 haar eerste eigen collectie uitbracht. Vandaag combineert Havva Mustafa de verdere uitbouw van haar schoenenmerk met een carrière als gastdocent aan de prestigieuze modeschool Central Saint Martins.

ELLE accessoirelabels havva

10/

Lamari Berlin

Modeontwerpster Marijana Jähnke studeerde in 2015 af aan het prestigieuze HTW-college in Berlijn en startte nog datzelfde jaar haar eigen accessoirelabel op. Lamari staat voor urban coole leren goodies op maat van het moderne leven. Van cityproof tote bags tot praktische alles-bij-de-handtasjes. Allemaal voorzien van een touch of glamour en gemaakt van Italiaans premiumleer. Alle creaties worden ontworpen en geproduceerd in haar eigen atelier in Berlijn.

ELLE accessoirelabels lamari