Queen Elizabeth is meest verrassende front row-gast tijdens London Fashion Week

Gepubliceerd op 21 Februari 2018 door Laure Vandendaele
Queen Elizabeth is meest verrassende front row-gast tijdens London Fashion Week

Niemand minder dan Queen Elizabeth bracht gisteren een bezoekje aan de Londense modeweek. De royal zat front row tijdens het defilé van designer Richard Quinn en overhandigde hem nadien een prestigieuze modeprijs.

Beroemde front row-gasten zijn vaker de regel dan de uitzondering tijdens de modeweken. En toch, wanneer een échte royal een plaatsje op de eerste rij inneemt gaat die met alle aandacht lopen. Zelfs al zit Anna Wintour naast je. Niemand minder dan queen Elizabeth trok gisteren haar meest fashionable pastelblauwe mantelpakje van Angela Kelly aan om een bezoekje te brengen aan de modeweek van London. De 91-jarige koningin volgde vanop haar zitje op de eerste rij het herfst-winter 2018 defilé van designer Richard Quinn. De jonge Britse ontwerper staat bekend om zijn kleurrijke, op haute couture geïnspireerde kledingstukken waar hij vorig jaar nog de prestigieuze Design Award van H&M mee in de wacht sleepte.

Uitzonderlijke bijdrage

Na afloop van de show overhandigde de koningin de ontwerper persoonlijk de allereerste Queen Elizabeth II Award for British Design overhandigen. Met deze prijs wil de British Fashion Council een opkomend modeontwerper belonen voor zijn of haar uitzonderlijke en originele bijdrage aan het Britse modeland.

Aan haar ontspannen houding te zien, voelt de royal zich helemaal thuis op de beruchte vuurlinie van een modeshow -of had ze op voorhand de front row etiquette grondig ingeoefend?)