Waarom chillen in een kamer van zout goed voor je is

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Waarom chillen in een kamer van zout goed voor je is

ELLE test halotherapie en ging in een strandstoel liggen in een kamertje van zout.

Waarom chillen in een kamer van zout goed voor je is - 1
Thermae Grimbergen

 

Nog nooit van halotherapie gehoord? U bent niet de enige. Er was meer dan een heropfrissingscursus Grieks nodig om me duidelijk te maken wat deze behandeling nu precies inhoudt. Bij wie de kennis van het Grieks wél nog vers in het geheugen ligt, weet natuurlijk dat ‘halos’ voor ‘zout’ staat en dat ‘halotherapie’ zeer vrij vertaald ‘chillen in een zoutkamer’ betekent. Dat kon tot voor kort enkel hippe steden zoals New York of Londen en sinds kort ook dichter bij huis. Thermae Grimbergen opende onlangs de deuren van een kamer met muren, vloer en plafond van minerale zoutstenen en zoutkorrels waar je liggend in een strandstoel helemaal tot rust kan komen.
Terwijl je met de tenen door het zand – euh – de zoutkorrels woelt, adem je intussen wolkjes verneveld medicinaal zout in. Dat heeft een positief effect op je luchtwegen en is dus een aanrader voor astmapatiënten. Een uurtje halotherapie heeft immers hetzelfde effect als een dagje aan de zee. Verder maakt het zout de neus- en keelholte vrijer waardoor je beter kan ademhalen en minder last krijgt van hoestbuien of kortademigheid. Daarnaast heeft het zout ook een kalmerend effect op de huid en vermindert het klachten van eczeem of psoriasis.

Getest

Zelf vind ik het verblijf in dit geneeskrachtig ritueel vooral ontspannend. De onzichtbare Far Infrared therapie zorgt voor een aangename 26° en stimuleert de doorbloeding van het lichaam laat spieren extra ontspannen. Het is dan ook kwestie van tijd voor ik langzaam indommel. Na een poosje beginnen mijn schenen te prikkelen door het bijtende zout en lijkt het echt alsof ik er een lange dag vol zon, zee en strand heb opzitten. Over mijn hele lichaam zit een dun laagje zout dat ik er door tijdgebrek niet meteen kan afspoelen. Ik voel me zodanig salty dat een likje aan mijn hand meteen de zin in een shot tequila opwekt. Dat zet naar ’t schijnt ook de sinussen open.

halotherapie thermae grimbergen
Salty!

Halotherapie, 50 minuten, 22 euro

Thermae Grimbergen
Wolvertemsesteenweg 74
1850 Grimbergen