Moederdag: verras je mama dit jaar met Belgische juwelen

Geüpdatet op 11 januari 2023 door Lore Ginneberge
Moederdag: verras je mama dit jaar met Belgische juwelenN-UE

Op zoek een moederdagcadeau waarmee je lokale labels kan steunen én je mama heel erg blij mee maakt? Ontdek onze selectie Belgische juwelen voor elk budget.

Vaak geldt immers: hoe kleiner het doosje, hoe leuker het cadeau. Speciaal voor jullie verzamelden we juweeltjes van eigen bodem die je in enkele clicks online kan bestellen. Stuk voor stuk kostbare - maar daarom niet per se kostelijke - geschenkjes waarmee je je mama mee kan verrassen en waarmee je meteen ook steun geeft aan kleine en grote lokale labels.

Onze selectie Belgische juwelen

Funky Gold

Geef jouw 'supermom' een passende attentie die naar hartenlust te personaliseren valt. De collectie Supermom van Belgisch juwelenmerk Funky Gold kan je aanvullen met bedeltjes waar haar initialen of zelfs haar sterrenbeeld op prijkt.

Belgische juwelen
Armband rechthoekig plaatje met kabelketting, Funky Gold, €295

Shop hier

Laurence Vandenborre

De Antwerpse juwelenontwerpster Laurence Vandenborre ontwerpt een collectie waarvan elke creatie volledig gepersonaliseerd kan worden. Verras je mama met een ring waarin haar (en jou) geboortesteen verwerkt wordt.

duo birthstone ring moederdag
Duo Birthstone Ring, Laurenve Vandenborre, €1.695

Shop hier

Elliot & Ostrich

Ontwerpster Jennifer Elliot is Belgisch-Brits en geboren in Zuid-Afrika. Aan dat laatste land heeft ze nog steeds haar hart verloren, en dat weerspiegelt zich in haar collecties. De 'one of a kind'-collectie omvat exclusieve juwelen om te geven aan de meest dierbare persoon in je leven.

elliot
KAA, Elliot & Ostrich, €1.450

Shop hier

Bergman Jewels

De ketting 'Mauranne' van Bergman Jewels is geïnspireerd op de kracht van stenen. De beschermsteen die erin verwerkt werd, malachiet, absorbeert negatieve energieën en laat je moeder stralen. De juwelen worden met de hand vervaardigd en zijn volledig op maat gemaakt.

Ketting Bergman
Mauranne, Bergman Jewels

Shop hier

Anne Zellien

De halsketting 'maman heureuse' is een van Anne's persoonlijke favorieten (ook verkrijgbaar in rosé- of geelgoud). De gravure op de voorzijde kan gecombineerd worden met de gegraveerde namen van haar kinderen op de achterzijde.

Anne Zelien juwelen
maman heureuse, Anne Zellien, €97

Shop hier

Kubini

De collectie Love Letters van het Antwerpse designbureau Kubini staat helemaal in het teken van verbondenheid. Schenk je je mama een hedendaagse twist op initiaaljuwelen? Deze duurzame, gouden accessoires die je dicht bij jou draagt, zijn perfect om cadeau te geven.

kubini juwelen moederdag cadeau
Love Letters oorbellen, Kubini, vanaf €570

Shop hier

Wia Brussels

Voor de 'superwoman' onder ons is er de collier van Wia met schattige vleugeltjes.

WIA Brussels
Ketting Wonder MUM, WIA Brussels, €55

Shop hier

Elementals

De Antwerpse juwelenontwerpster pur sang Salima Thakker biedt de collectie ‘Elementals’ aan, waarbij verschillende materialen en kleuren naar eigen smaak in schakels kunnen toegevoegd worden aan een armband. De juwelen hebben een stoer uiterlijk en dankzij de persoonlijke toets is jouw cadeautje werkelijk uniek.

Elementals juwelen
Agate x Galuchat, Elementals, €580

Shop hier

Laurence Delvallez

De nieuwe collectie Reversal van Laurence Delvallez is geïnspireerd op vrouwelijkheid en zelfexpressie. Prachtige exemplaren voor vrouwen van de bovenste plank.

oorbellen moederdag
Crear earrings cognac, Laurence Delvallez, €139

Shop hier

Dazibao

Dazibao-oprichtster Camille Coppens wil met haar label lokale consumptie promoten en tegelijk diamanten betaalbaarder maken. Elk juweeltje is 100% 'made in Antwerp' en de minimalistische designs zijn gemaakt om een leven lang te koesteren.

dazibao
Kang bracelet, Dazibao, €930

Shop hier

Twice as Nice

Zet je mama in de bloemen met dit schattig roosje uit de collectie voor Moederdag van Twice as Nice.

roosje ketting
Halsketting in zilver, roosje 8mm, Twice As Nice, €49

Shop hier

Karolin Van Loon

Voor een kostbaar sieraad zijn de unieke creaties van Karolin Van Loon de geknipte keuze. Zo is er de Mythos-collectie waarin Karolins signature agaatgeodes gecombineerd worden met Zuidzeeparels, want in de Griekse mythologie staan parels voor Aphrodite’s tranen van geluk en symboliseren ze zuiverheid en liefde. Elk stuk verwijst naar een Griekse godin, een prachtig verhaal om te delen met je mama.

karolin van loon juwelen
Thalassa yellow gold, Karolin Van Loon, €1.650

Shop hier

Latrouvaille

Is je mama dol op vintage? Lauren De Maere van LaTrouvaille selecteert voor jou de meest bijzondere vintage vondsten. Elk stuk komt met een certificaat van authenticiteit en is dus extra bijzonder.

vintage juwelen
Flower Bouquet, La Trouvaille, €890

Shop hier

N-UE

Geef een paar ethisch verantwoorde diamanten cadeau dit jaar. N-UE verwerkt gerecycleerd goud en lab grown diamanten tot verfijnde, minimalistische juweeltjes.

N-UE
Heavenly Hoops, N-UE, €1.595

Shop hier