Moederdag: het ultieme parfum voor elk type moeder(figuur)

Geüpdatet op 27 april 2023 door Daphne Dorgelo
Moederdag: het ultieme parfum voor elk type moeder(figuur) © Chanel

Net zoals elke moeder, is elk parfum uniek. Voor Moederdag (14 mei!) hebben we daarom niet alleen de beste parfums verzameld, maar deze ook opgedeeld voor elk type moeder(figuur).

De creatieve moeder

Artistiek en creatief, zó omschrijf jij jouw moeder ook weleens. Een parfum met een unieke en intrigerende geur zal goed bij haar in de smaak vallen, met noten van een prachtige boeket zoals mimosa, treurlinde en lavendel. Denk aan deze geur die ruikt naar een aardse zonsondergang, naar verluidt dezelfde geur als die heerst in de koninklijke Highgrove Gardens:

Highgrove Bouquet, Penhaligon's, €175 (100 ml)

Shop hier

De sportieve moeder

Als jouw moeder altijd in beweging is en zich graag bezighoudt met sport, dan past een verfrissend en energiek parfum bij haar persoonlijkheid. Kies voor een geur met noten van citrus, bergamot en gember, die haar energie en vitaliteit benadrukken.

Riviera Drive, Atelier Des Ors, €200 (100 ml)

Shop hier

De elegante moeder

De ideale middag van jouw moeder: een middag golf en daarna vieren met een glas bubbels. Ze is altijd goed gekleed en omringt zich graag met luxe. Een klassiek en tijdloos parfum past dan waarschijnlijk het best bij haar stijl. Kies voor een geur met noten van sandelhout, vanille, patchouli en amber, die een gevoel van elegantie en verfijning oproepen.

Coco Mademoiselle, Chanel, €110 (50 ml)

Shop hier

De moeder die van natuur houdt

Brengt jouw moeder het liefst haar tijd in de natuur door? Dan passen waarschijnlijk ook bloemige en frisse geuren perfect bij haar, zoals een parfum met noten van jasmijn, lelietjes-van-dalen of cederhout.

Lily Of The Valley, Acqua di Parma, €222 (100 ml)

Shop hier

De altijd bezige moeder

Voor de altijd-bezige-vrouw is een intense, complexe geur aan te raden omdat deze de hele dag blijft ruiken en zich vernieuwen, ondanks verplaatsen van plaats naar plaats. Tegelijk zal zonnige geur perfect zijn omdat dit iets opbeurends heeft en de dagen soms opfleurt wanneer dat nodig is. Om bij weg te dromen naar warmere zomeravonden en zonnige dagen aan het strand.

Soleil De Feu, Tom Ford, €225 (50 ml)

Shop hier

De zorgzame moeder

Voor de zorgzame moeder die altijd klaarstaat voor anderen, raden we een parfum aan met warme en omhullende noten, zoals rozen, bergamot en witte muskus. Deze geur zal je moeder laten stralen en haar laten voelen alsof ze eveneens omarmd wordt door een warme knuffel.

Blooming Bouquet, Miss Dior, € 115 (100 ml)

Shop hier