Deze 3 leren jassen zijn dé investering voor tussenseizoen temperaturen

Geüpdatet op 29 april 2024 door Lore Ginneberge
Deze 3 leren jassen zijn dé investering voor tussenseizoen temperaturen Launchmetrics

Leren jassen zijn een tijdloze musthave die je jaren kan dragen, vooral tussen seizoenen door. Of je nu kiest voor een racer jacket of trench, deze 3 modellen werden gespot op de catwalks en mogen niet ontbreken in je garderobe.

De lederen racerjas: favoriet van Gen Z

Licht, sportief en onmiskenbaar trendy, de lederen racerjas is dit seizoen een absolute hit. Kenmerkend zijn de afgeronde, sportieve kraag en de vaak contrasterende kleuren die het jonge modepubliek aanspreken. Het is een stijl die bij uitstek past bij een nonchalante look met vintage flair.

Modellen zoals Kendall Jenner en Emily Ratajkowski hebben deze stijl omarmd, waarbij ze variëren van strakke, minimalistische ontwerpen tot jassen met kleurrijke sponsorlogo's, verwijzend naar de racewereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jenner Kendall (@_kendallljennerr_)

De leren trenchcoat: een tijdloze klassieker

Geen enkel kledingstuk spreekt zo tot de verbeelding als de lederen trenchcoat. Deze lange jas, vaak gezien in de vorm van een klassiek ceintuurmodel of een strakkere double-breasted uitvoering, verenigt elegantie met functionaliteit.

Grote namen zoals Ferragamo, Fendi, Miu Miu en Bottega Veneta blijven de trench heruitvinden, terwijl sterren zoals Gigi Hadid en Dua Lipa gezien zijn in deze opvallende stijl. Dua Lipa maakte inmiddels haar handelsmerk van het kledingstuk en werd recent onder andere in een opvallend groen model en in een zwarte trench gespot van Khaite, die getuigde van een sterke, bijna architecturale vormgeving, perfect voor de wat koelere lentedagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dua Lipa Fan Page (@luvvdlipa)

De leren biker jacket: stoer en stijlvol

De lederen motorjas blijft een symbool van rebelse chic. Dit seizoen zien we minder van de traditionele zware gespen en meer gestroomlijnde, minimalistische ontwerpen.

Deze jassen maken hun opwachting op de catwalks in een breder kleurenpalet dan ooit tevoren, van pastel tot klassiek beige, bruin en zwart. Sterren zoals Rihanna tonen hoe veelzijdig deze jacket kan zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RIHANNA (@ririgalbadd)

Shop onze selectie leren jassen

Op zoek naar de perfecte lederen jas om jouw lente garderobe te verrijken? De keuze is ruim, van de gestroomlijnde racerjas tot de luxueuze trenchcoat. Afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeur, vind je zeker een model dat niet alleen dit seizoen, maar nog vele jaren een centrale plaats in je kledingkast zal innemen. Houd je ogen open voor de nieuwste collecties die deze klassieke stukken opnieuw interpreteren, en laat je inspireren door de tijdloze elegantie die leder altijd lijkt uit te stralen.

Faux-lederen grijze jas
1
The Room Antwerp
Faux-lederen grijze jas
SHOP HIER
2
House of Sunny
Rode racer jacket
SHOP HIER
3
Mango
Zwarte jas in lederlook
SHOP HIER
Roze leren jas
4
Stand Studio
Roze leren jas
SHOP HIER
Faux-lederen bordeaux jas
5
Laagam
Faux-lederen bordeaux jas
SHOP HIER
6
New Look
Imitatieleren jas
SHOP HIER
7
Gestuz
Lederen trenchcoat
SHOP HIER