Divorce rings: geef je juwelen een tweede leven na je break-up

Geüpdatet op 8 april 2024 door Lisa Aelvoet
Divorce rings: geef je juwelen een tweede leven na je break-up INSTAGRAM / @emrata

Bestaat er een beter cadeau dan juwelen? Zelf krijgen we niets liever dan een schitterend sieraad van onze wederhelft. Maar wat doe je met je meest kostbare bezittingen na een break-up? Emily Ratajkowski komt met de oplossing: divorce rings.

Het ene moment ben je er super blij mee en het andere moment weet je niet meer wat ermee gedaan: de juwelen die je hebt gekregen van je ex. Verban je je sieraden na een break-up helemaal naar de onderste lade van je juwelendoos of geef je ze een tweede leven? Aan jou de keuze!

Moi sans toi

Emily Ratajkowski moet met hetzelfde dilemma hebben gespeeld na haar veelbesproken break-up met Sebastian Bear-McClard. Zo'n anderhalf jaar na de split met haar baby daddy komt ze met een geniaal plan voor haar voormalige verlovingsring en laat ze deze versmelten tot twee aparte divorce rings.

Emily's originele ring bevatte twee grote naast elkaar ingezette edelstenen, ook wel een toi et moi-ring genoemd. Voor het design van haar divorce rings trok Em Rata naar Alison Lou in New York, de juwelier die ook het oorspronkelijke ontwerp van de ring voor haar rekening nam. Deze kreeg nu een volledige make-over: zo werd de oorspronkelijke princess cut-diamant omlijst met nieuwe, trapeziumvormige zijdiamanten en behield de peervormige steen zijn schuine hoek maar dan op een nieuwe pinkring.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALISON LOU™ (@alisonlou)

Divorce juwelen: de nieuwe trend?

Divorce rings zijn trouwens niet je enige optie: weet dat je met de juwelen die je hebt gekregen van je ex heel wat richtingen uit kan. Je kan de stenen bijvoorbeeld gebruiken in oorbellen, een ketting of armband. Op die manier hoef je geen afscheid te nemen van je favoriete sieraden en kan je dit nieuwe hoofdstuk van je leven inzetten met hernieuwde energie én bling. Of divorce juwelen ook in Europa een ding zullen worden is nog maar de vraag, maar wij juichen het initiatief van Emily alvast toe.