De top 10 populairste mannenparfums om cadeau te geven

Geüpdatet op 28 november 2023 door Lore Ginneberge
De top 10 populairste mannenparfums om cadeau te geven Azzaro

Parfums zijn misschien niet het meest originele cadeau, maar ze blijven een populaire en gewaardeerde optie. Deze lijst van top 10 populairste mannenparfums, samengesteld op basis van zoekvolumes en sociale media buzz, biedt voor elke man wat wils, van luxe geuren tot publieksfavorieten en niche ontdekkingen.

Het vinden van het perfecte geschenk voor een man kan een uitdaging zijn, maar een luxe parfum is een klassieke keuze die nooit teleurstelt. Mannenparfums zijn meer dan alleen een geur; ze zijn een expressie van persoonlijkheid en stijl. Volgens een recent rapport van Threadspy, gebaseerd op zoekresultaten in 2023 en buzz op sociale media, zijn dit de top 10 mannenparfums van dit moment. Deze lijst helpt je bij het kiezen van een parfum dat niet alleen heerlijk ruikt, maar ook een verhaal vertelt over de man die het draagt.

1. Creed Aventus

Aventus van Creed is de winnaar van de top 10 mannenparfums voor 2023, met onder meer de hoogste Google-zoekopdrachten (772.500) en Instagram-vermeldingen (127.886 posts). De geur bevat noten van bergamot, appel en ananas, die samenkomen in een gedurfd, fruitig en rokerig aroma. Een luxueus geschenk dat de man in kwestie misschien niet voor zichzelf zou kopen.

Creed Aventus top 10 populairste mannenparfums
Creed Aventus eau de parfum via aDe Bijenkorf

Shop hier

2. Versace Eros

Op de tweede plaats staat Eros van Versace een parfum dat sensualiteit en passie belichaamt. Met 480.300 Google-zoekopdrachten en de meeste views op TikTok (372.8 miljoen), combineert het munt, groene appel en citroen voor een frisse en verleidelijke geur. Een tikje macho, een vleugje Italiaanse flair... dit is het perfect cadeautje voor een charismatische man.

Versace Eros beste mannenparfums 2023
Versace Eros eau de parfum via Douglas

Shop hier

3. Bleu de Chanel

Chanel's tijdloze geur is een favoriet over de hele lijn. Dit is het type geur waar zowel jonge als oudere mannen dol op zijn, dankzij zijn elegante mix van houtachtige en citrusnoten, ideaal voor elk stijlvol individu.

Bleu de Chanel top 10 populairste mannenparfums
Bleu de Chanel eau de parfum via Ici Paris XL

Shop hier

4. Giorgio Armani Acqua di Gio

Deze klassieke geur is een must-have voor de man die houdt van frisheid en zuiverheid. Met aquatische noten gemengd met citrus, is het een lichte, maar onvergetelijke geur, perfect voor de natuurlijke, down-to-earth man.

Armani Acqua di Gio populairste parfums mannen 2023
Giorgio Armani Acqua di Gio eau de parfum via De Bijenkorf

Shop hier

5. Hugo Boss BOSS Bottled

Een veelzijdige keuze voor moderne mannen die graag wisselen van parfum. Met een mix van fruitige en kruidige noten - appel en kaneel spelen de hoofdrol - is het een elegante en verslavende geur die zowel geschikt is voor op het werk als voor speciale gelegenheden.

Hugo Boss Bottled eau de toilette populairste mannenparfums
Hugo Boss Bottled eau de toilette via Ici Paris XL

Shop hier

6. Tom Ford Oud Wood

Een exotische en luxe geur, Oud Wood van Tom Ford is een rijke mix van oudh, sandelhout en vanille. Het is perfect voor de man die houdt van een diepe, houtachtige en langdurige geur.

Tom Ford Oud Wood eau de parfum via Ici Paris XL
Tom Ford Oud Wood eau de parfum via Ici Paris XL

Shop hier

7. Tom Ford Black Orchid

Deze unieke geur, met rijke noten van zwarte orchidee, specerijen en chocolade, is voor onbezonnen zielen die niet bang zijn om op te vallen. Black Orchid is een sensuele, uniseks geur die partners perfect kunnen delen, want hij zal op elke huid een andere indruk nalaten. De rebelse, sexy spirit van het merk Tom Ford draagt ongetwijfeld bij tot de populariteit van Black Orchid.

Tom Ford Black Orchid eau de parfum
Tom Ford Black Orchid eau de parfum via Ici Paris XL

Shop hier

8. Le Labo Santal 33

Met zijn toetsen van sandel- en cederhout, de warmte van iris en kardemom en spicy ledernoten, is het genderloze parfum Santal 33 een cultfavoriet die past bij de creatieve en artistieke man die graag op de hoogte blijft van al wat nieuw en trending is.

Le Labo Santal 33 eau de parfum via Senteurs D'ailleurs
Le Labo Santal 33 eau de parfum via Senteurs D'ailleurs

Shop hier

9. Azzaro The Most Wanted

Een relatieve nieuwkomer die snel naam maakte met zijn gedurfde combinatie van kardemom, toffee en amber. Het is de geur voor de gedurfde man die graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

Azzaro populairste mannenparfums
Azzaro The Most Wanted eau de parfum via Douglas

Shop hier

10. Dior Sauvage Elixir

Dior Sauvage Elixir hoort ongetwijfeld in de top 10 mannenparfums. Dit Elixir combineert kruidige lavendel met de frisheid van citrus. Het is een populaire keuze voor de verfijnde man die waarde hecht aan een klassiek, maar toch zeer aanwezig aroma.

Dior Sauvage Elixir top 10 beste mannenparfums
Dior Sauvage Elixir parfum

Shop hier