Meghan Markle breekt opnieuw met een huwelijkstraditie

Gepubliceerd op 3 januari 2018 door Maxine Detaellenaere
Meghan Markle breekt opnieuw met een huwelijkstraditie

De voormalige Suits-actrice lijkt het niet al te nauw te nemen met conventie.

Terwijl de traditie voorschrijft dat een bruid door haar vader naar het altaar wordt gebracht, zou Prins Harry's toekomstige bruid liever willen dat haar moeder deze taak op zich neemt. Reden daarvoor is de niet al te goede band die Meghan Markle heeft met papa Thomas. Sinds haar ouders scheidden, toen ze zes was, zou de relatie met hem verwaterd zijn. Met haar moeder, yogalerares Doria Radlan, komt de beeldschone actrice dan weer stukken beter overeen.

meghan markle, huwelijk, royal wedding, prins harry, moeder, doria radlan, thomas markle, trouw

Onconventioneel huwelijk

Het huwelijk tussen Prins Harry en Meghan Markle is ook zonder deze verandering behoorlijk onconventioneel. Zo is Markle niet alleen een Amerikaanse én een actrice, bovendien is ze een gescheiden vrouw. Dat creëerde al een obstakel, want normaal gezien kan Queen Elisabeth als hoofd van de Anglicaanse Kerk geen tweede huwelijk bijwonen. Daarom was ze in 2005 niet aanwezig op de huwelijksceremonie van haar zoon Charles en Camilla Parker-Bowles. Maar het paleis bevestigde vorige maand dat de Koningin dan toch haar opwachting zal maken op het huwelijk van haar kleinzoon en Meghan. Hopelijk voor de bruid, lukt het haar ook om de vader-moederwissel goedgekeurd te krijgen.

Meer weten over het koninklijke huwelijk van het jaar? Lees dan zeker Daarom is het huwelijk tussen Prins Harry en Meghan Markle nu al legendarisch!