Deze zoektermen googleden de Belgen het meest in 2017

Geüpdatet op 11 januari 2019 door Laure Vandendaele
Deze zoektermen googleden de Belgen het meest in 2017

Google onthulde de meest 'trending' zoekopdrachten van 2017 in België. Wat wat hot dit jaar? Eén ding is zeker: de Temptation was on!

2017 bleek ‘het leven zoals het is’ te zijn: sociale media, voornamelijk gebruikt op de smartphone, blijkt heel populair, gaande van Snapchat over Instagram tot Tinder. Reality tv maakt eveneens zijn opwachting, net als de welbekende presidenten Trump, Macron én Frank Underwood. En het ‘De Slimste Mens’-effect? Dat bestaat wel degelijk.

Top trending zoekopdrachten in België in 2017

google 2017 temptation island

Technologie, het blijft een hot topic. Zowel voor zij die niet goed weten hoe ze ermee moeten omgaan, als voor zij die mee willen zijn. De iPhone 8 deed het niet slecht met een vierde plaats - terwijl de iPhone X, het nieuwste paradepaardje van Apple, het moet doen met plaats 13. Daarnaast zijn er nog zekerheden in het leven: het Eurovisiesongfestival blijft ongezien populair, net als de Tour de France en ‘Temptation Island’: voor velen de favoriete guilty pleasure.

Facebook aanmelden/connection
Eurovision 2017
torrent9
iPhone 8
Tour de France 2017
Temptation Island 2017
hd stream
Orange
Secret Story 11
Tui
Hotmail connexion
About you
iPhone X
Stranger Things
Woord snack

1/

Meest trending internationale persoonlijkheden in 2017

google 2017 brigitte macron

Telkens de Belg het afgelopen jaar over de landsgrenzen heen keek, bleek er zich wel ergens iets ophefmakend af te spelen. De stuntzege van Macron, het eerste volledige ‘year in office’ van vastgoedmagnaat Donald Trump, de knieval van fictief president Frank Underwood, de man die Catalonië in vuur en vlam zette, de geliefde Linkin Park-zanger die zichzelf van het leven beroofde… Er waren genoeg gebeurtenissen en schandalen die ervoor zorgden dat de oorzaak van de #MeToo-hashtag, Harvey Weinstein, ‘slechts’ op de achtste plaats belandde.

Donald Trump
Emmanuel Macron
Kevin Spacey
Chester Bennington
Charles Puigdemont
François Fillon
Brigitte Macron
Harvey Weinstein
Mireille Darc
Patricia Paay

2/

'Hoe werkt...?'

Vlamingen vragen zich niet alleen af wat het is, maar ook hoe het werkt. Wat Tinder is, weten we tegenwoordig al, hoe het werkt nog niet. Gelukkig is het nooit te laat om de liefde van je leven te ontmoeten, al moet je dan wel weten hoe Whatsapp werkt om nadien nog eens contact op te nemen met die leuke date. Opvallend: we vroegen ons het voorbije jaar voornamelijk af hoe applicaties werken. Bestaat er nog geen app voor Euromillions?

Hoe werkt Tinder
Hoe werkt Instagram
Hoe werkt PayPal
Hoe werkt WhatsApp
Hoe werkt Spotify
Hoe werkt Snapchat
Hoe werkt Payconiq
Hoe werkt Euromillions
Hoe werkt Twitter
Hoe werkt Netflix

3/

'Wat is...?'

google 2017 doezoe duizend euro

De Vlaming wordt gedreven door nieuwsgierigheid en streeft ernaar de kennis zo goed mogelijk uit te breiden. Of het nu gaat om narcisme, autisme of simpelweg de televisieprogrammatie. Bovenaan prijkt de waarde van een auto, in het jaar dat ‘Lage-Emissiezone’ de shortlist van ‘Woord van het Jaar’ net misliep. Toeval?

Wat is mijn auto waard
Wat is mijn ip
Wat is er vandaag te doen
Wat is er op tv
Wat is Instagram
Wat is een doezoe
Wat is PayPal
Wat is WhatsApp
Wat is een narcist
Wat is autisme

bron: www.google.com