5 winterse must haves om gezellig te cocoonen

Geüpdatet op 23 oktober 2019 door Maxine Detaellenaere
5 winterse must haves om gezellig te cocoonen

Dit weekend blijven we lekker binnen!

Met een koud en druilerig weekend voor de deur is er maar één oplossing: binnenblijven en cocoonen. Geen beter weer om de leukste series te bingewatchen, een goed boek - of het nieuwste ELLE-nummer - te verslinden of eindeloos rond te snuisteren op Pinterest. Maak het lekker gezellig thuis met deze knusse must haves.

Een geurkaars

We vergeten maar al te vaak welk effect een lekker parfum kan hebben, en zeker tijdens de koudere maanden word je van een heerlijk ruikende kaars met een flikkerend, warm vlammetje vanzelf gelukkig. Kies er eentje met verwarmende geuren zoals muskus, sandelhout, ceder of vanille. Wedden dat je prompt toch een herfstmens wordt?

Fluffy pantoffels

Koude voeten staan in onze top tien meest hatelijke dingen ooit. Zeker wanneer de temperaturen tot onder het vriespunt dalen kan er niks zo vervelend zijn als blootvoets op de vloer te moeten lopen. Dé oplossing is een setje schattige slippers die je voeten lekker warm houden en bovendien erg leuk zijn om te zien. Kies voor een stijlvolle, greige pantoffels in faux-fur of dompel jezelf helemaal onder in de najaarssfeer met een paar rendierexemplaren.

Een warm dekentje

Valt de regen/hagel/ sneeuw buiten met bakken uit de hemel? Laat het ronddartelen in de winterse neerslag maar over aan de kerstman, en kruip snel onder je stijlvolle en heerlijke zachte dekentje. Nog een mierzoete romcom op Netflix erbij en enkele smakelijke lekkernijen en je bent helemaal klaar voor een ontspannende lazy Sunday.

Een kamerjas

Een van onze favoriete momenten tijdens een hotelbezoek, je wentelen in de heerlijk luxueuze kamerjas die in de kast op je hangt te wachten. Creëer dat gevoel ook bij je thuis en schaf je een extra warm en knuffelzacht exemplaar aan. Zeker op bitterkoude winterochtenden wanneer het idee je gezellige bed uit te moeten komen haast ondraagbaar lijkt, verzacht een fluwelige kamerjas je lijden in een handomdraai.

 

XL-kop

Lukt het je ondanks alles maar niet om warm te krijgen? Tijd voor de grote middelen. Een extra large, dampende kop van je favoriete drankje is je redder in nood. Voor een zelfgemaakte pumpkin latte, spicy gemberthee of warme chocolademelk met héél veel slagroom. Enjoy!