FOOD : Ontbijtcrumble met havermout

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • Ontbijt
  • 10 mn
  • 25 mn
  • 4 person
  • Easy
FOOD : Ontbijtcrumble met havermout

Brood, een zachtgekookt eitje en een glas fruitsap volstaan perfect als traditioneel weekendontbijt, al verdient een après-Valentijnsweekend misschien een extraatje? Deze ontbijtcrumble met havermout biedt een gezond alternatief.

Ingrediënten

  • 1 kilo appels
  • 2 el suiker
  • 1 tl  kaneel
  • 100 gr boter
  • 3 el honing
  • 125 gr havervlokken
  • 4 el volkorenbloem
  • 4 el geraspte kokosnoot
  • 3 el amandelschilfers

Bereiding

crumble

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
  3. Meng er de suiker en de kaneel door en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
  4. Smelt de boter en de honing in een steelpan op een zacht vuur.
  5. Meng er de havervlokken, bloem, kokospoeder en geschaafde amandelen door.
  6. Bedek de appels met het havermengsel en bak ca. 25 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.
  7. Serveer met yoghurt voor een stevig ontbijt.

Bron: een recept van Dille & Kamille

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor