MEET: de transgender cast van de nieuwe serie Pose

Gepubliceerd op 27 oktober 2017 door ELLE België
MEET: de transgender cast van de nieuwe serie Pose

Ryan Murphy, de maker van Glee, laat binnenkort een gloednieuwe serie op de wereld los. Opvallend: in 'Pose'  schitteren niet minder dan vijf transgender actrices.

Pose speelt zich af in het onstuimige New York van de jaren 80. Het verhaal neemt je mee langs de verschillende sociale strata van de Amerikaanse hoofdstad; van de rijke, Trumpiaanse elite tot de underground LGBT ball culture. De eerste aflevering van Pose wordt volgende maand opgenomen in New York.

Zes maanden lang werd gezocht naar de juiste acteurs en actrices om de cast te vervolledigen. Hier vind je de nieuwe hoofdrolspeelsters van Pose.

#1 MJ Rodriguez

Misschien herken je MJ Rodriguez (Blanca) uit bekende series zoals Nurse Jackie of The Carrie Diaries? Naast rollen op het kleine scherm, stond ze ook al succesvol op de planken. De actrice kreeg lovende recensies voor haar off-Broadway debuut in Rent.

transgender pose mj rodriguez

1/

#2 Indya Moore

Indya Moore (Angel) werkt al sinds haar 15e als model. Ze werkte al samen met grote namen zoals Gucci, GQ Magazine en Christian Dior. Haar catwalkdebuut vond vorige lente plaats tijdens de New York Fashion Week. Ze defileerde er voor het Amerikaanse modemerk OAK.

transgender pose indya moore

2/

#3 Dominque Jackson

Dominque Jackson (Elektra) is een bekend gezicht in de modellenwereld en in de New Yorkse ball scene. Ze bracht in 2014 een openhartige autobiografie uit, The transsexual from Tobago, waarin ze verhaalt over haar jeugdperikelen als transgender in haar geboorteland.

transgender pose dominique jackson

3/

#4 Hailie Sahar

Hailie Sahar (Lulu) is naast danseres en zangeres ook actrice. Ze is onder meer te zien in de series Mr. Robot: Behind the Mask en Transparent.

transgender pose hailie sahar

4/

#5 Angelica Ross

Naast actrice is de 37-jarige Angelica Ross ook zakenvrouw en fervent voorvechtster van transgender rechten. Ross is de oprichtster en CEO van TransTech Social Enterprises, een ngo die transgenders opleidt en hen helpt een job te vinden.

LEES OOK: Dit moet je weten over transgender playmate Ines Rau

transgender pose angelica ross