Fragrance Combining: het mixen van parfums zin in de lift

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Fragrance Combining: het mixen van parfums zin in de lift

"Fragrance Combining" of het mixen van verschillende parfums zit in de lift.

Dit najaar neemt Jo Malone London ons met "The English Oak"-collectie mee  mee op een herfstwandeling doorheen het Engelse platteland. Het Britse huis lanceert meteen twee verschillende parfums die je met elkaar kan mixen.

Céline Roux, hoofd van parfums bij Jo Malone London, en Yann Vasnier, de neus van geuren English Oak, Redcurrant en English Oak & Hazelnut, leggen uit hoe dat precies zit.

Waarom meteen twee parfums?

Céline Roux: "Fragrance Combining maakt deel uit van het DNA van Jo Malone London. Elk van onze parfums kan afzonderlijk gedragen worden, maar kan ook gemixt worden met een andere creatie van het merk. Normaal gezien brengen we steeds maar één parfum per keer uit, maar nu was het gewoon onmogelijk om één geur te kiezen. Naarmate het creatieve proces vorderde, leek het ons niet meer dan logisch om beide geuren te lanceren."

Is het een must om parfums met elkaar te gaan combineren?

Yann Vasnier: "Personaliseren is al een tijdje een trend. Door twee of zelfs meer parfums met elkaar te combineren, stel je om een eenvoudige manier je eigen geur samen."

C.R. "Het is een trend waar verschillende merken al voorzichtig mee experimenteerden. Bij ons is het allesbehalve nieuw, Fragrance Combining is eigen aan het merk. Dat anderen het nu ook doen, zie ik als de tol van ons succes.

Kan je eigenlijk zomaar alle parfums met elkaar mixen?

C.R. "Het lekkerste resultaat krijg je natuurlijk met parfums die hiervoor gemaakt zijn. Dat zijn meestal lichte geuren met een eenvoudige formule en kwalitatief hoogstaande ingrediënten. De samenstelling van het parfum is essentieel. Onze 'Oud & Bergamot' cologne bestaat bijvoorbeeld slechts uit twee ingrediënten."

Y.V.: "De eenvoud van de formule is belangrijk. De ingrediënten komen op de eerste plaats. Gemiddeld bevat een formule 80 tot 100 ingrediënten, vroeger liep dat aantal zelfs op tot wel 300. Dat is natuurlijk een goede manier om kopieën te voorkomen maar dat maakt het ook veel moeilijker om het parfum met een andere geur te mengen."

Hoe slaan we zelf aan het mixen zonder geurschade op te lopen?

C.R.: "Hou het bij twee of drie parfums. Eentje op de huid, eentje in de haren en een op een sjaal. Als ik parfums met geparfumeerde lichaamsproducten zoals een scrub, douchegel of bodylotion combineer, slaag ik er soms in om wel vijf verschillende parfums met elkaar te mixen. Maar eigenlijk zijn er geen regels, iedereen moet maar voor zichzelf uitmaken wat lekker ruikt of niet. Dat maakt het net interessant."

 

Y.V. "Je moet experimenteren. Dat is de beste manier om een lekker parfum te vinden. Zelf draag ik op elke arm een ander parfum. Ik denk ook dat het kwestie van doseren is, dat geldt trouwens voor veel vlakken in het leven."

De parfums van Jo Malone London zijn de koop bij Senteurs d'Ailleurs, 1A Place Stéphanie, 1000 Bruxelles, www.senteursdailleurs.com

O N Z E  F A V O R I E T E  M I X  &  M A T C H

Voor de herfst: English Oak & Redcurrant + English Oak & Hazelnut

jo malone london

Voor de winter : Myrrh & Tonka + Black Cedarwoord & Juniper

Voor de lente : Blackberry & Bay + Wood Sage & Sea Salt

Voor de zomer : Basil & Neroli + Earl Grey & Cucumber

M E E R  P A R F U M S  O M  T E  M I X E N >>>

1/

M I X O - M A N I A

L U X E

Dankzij de kwalitatieve ingrediënten, kan deze Eau de Cologne perfect alleen gedragen worden maar laat het zich ook goede combineren met andere parfums uit de Collection Les Exclusifs van Chanel. Een perfecte manier om een geur frisser of net intenser te maken.

Eau de Cologne, Les Exclusifs, CHANEL, 75 ml, 133 € verkrijgbaar in de Chanel boetiek en via www.chanel.com

F A S H I O N

De geparfumeerde droge olie kan je combineren met de tien verkrijgbare parfums uit de Replica-collectie.

Replica Filters, MAISON MARGIELA, 50 ml, 70 € verkrijgbaar in de Maison Margiela boetiek of bij ICI Paris XL.

F U N

Cerisier, Mûre, Vanille, Tiaré...in totaal zijn er negen parfums die je naar hartenlust kan mixen om je persoonlijke geurtje samen te stellen.

Parfums SOLINOTES, 50 ml, 11,90 € exclusies verkrijgbaar bij Di.