Op vakantie vertrekken: zo optimaliseer je je kofferruimte

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Op vakantie vertrekken: zo optimaliseer je je kofferruimte

Het inladen van je valiezen alvorens je op vakantie vertrekt lijkt soms wel een spelletje Tetris. Met deze tips & tricks vermijd je stress en kan je gerust op vakantie vertrekken! 

Op een zonnige dag vertrok het ELLE Team richting zee om van het einde van de zomer en van de laatste zonnestralen te genieten. Resultaat: bagage vol kleren, handtassen, make-uptasjes, spelletjes voor op het strand, accessoires voor de hond (nooit zonder Chloé!), enz.

We beginnen met het stapelen van onze bagage, maar ontdekken als snel dat dit niet onze sterkste kant is. Slordig opgeborgen, beperken onze valiezen ons gezichtsveld en zodra we beginnen rijden vallen al onze koffers om ...

Nochtans is er aan plaats geen gebrek in de Volkswagen Caddy. Een ruime, functionele en comfortabele wagen waarmee je zonder problemen en comfortabel met meerderen op reis kan vertrekken, bagage inbegrepen.

Ons probleem is dus niet de ruimte, maar het optimaliseren ervan. Geen paniek! We beginnen opnieuw en maken gebruik van enkele praktische tips.

Ontdek ze hier =>

1/

  1. Leg de meest stroeve en grootste koffers -  en dus ook de zwaarste - op de bodem van de koffer. Stapel ze volgens de beschikbare ruimte in je koffer. Werk zo verder van groot naar klein. Zorg ervoor dat de zware koffers vanonder liggen, en rangschik ze gelijkmatig.
  2. Eens het zware werk gedaan is, kan je best alle kleine tassen en zakken in de overgebleven ruimtes schuiven (proppen is ook toegestaan). Een kussen, een jas, een handdoek, allemaal gemakkelijke gaatjesvullers. Hier moet je veel geduld voor hebben, maar het is wel de moeit waard. Door kleine spullen overal tussen te steken, vermijd je dat de koffers beginnen rondschuiven tijdens het rijden.
  3. Past niet alles in de koffer? Denk dan even aan alle kleine plaatsen in de auto die je nog kan benutten. Als het aantal passagiers dit toelaat kan je stoelen op de achterbank plat leggen.Vergeet de kleine opslagruimtes in de deuren of onder de zetels niet te gebruiken. Alle beetjes helpen! Bewaar je allerkleinste spulletjes  in het handschoenenkastje. Als je de achterbank gebruikt is het aangeraden om ook de koffers vast te klikken met de veiligheidsgordel. Andere optie: huur een fietsdrager of een trailer!
  4. Overweeg ook om belangrijke spullen die je regelmatig nodig hebt tijdens de rit - zoals eventuele medicatie - uit je bagage te halen. Stop ze in een kleiner zakje dat je onder je zetel kan leggen.
  5. Het is absoluut noodzakelijk dat je gezichtsveld (via de zij-en middenspiegels) helemaal onbelemmerd is!
  6. Zorg er ook voor dat de bagage in de passagiersruimte niet kan vallen tijdens het rijden. Of erger: dat het geen ongeval kan veroorzaken.
  7. Om problemen met de verzekering te vermijden, mag je de maximale gewichtsgrens niet overschrijden. Deze vind je terug op de registratiekaart van het voertuig.
  8. Neem voor je vertrek nog even de tijd om de bandenspanning te controleren, en pas je snelheid aan. 

Veilige reis!

VIDEO

Bedankt aan Volkswagen voor het gebruik van de auto.

LEES OOK: Je hond veilig vastmaken in de wagen, hoe doe je dat?