FOOD : Oreo-cupcakes

Beeld: Strawberry17
Ingrediรซnten
- 220 ml melk (gewone, soja- of amandel-)
- 1 theelepel (appel)azijn
- 150 gram kristalsuiker
- 75 ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
- 120 gram bloem
- 35 gram cacaopoeder
- 3/4 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 15 Oreo's
- 240 gramย roomboter
- 350 gram poedersuiker
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 60 ml melk (gewone, soja- of amandel-)

Beeld: Strawberry17
Voor de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 175 ยฐC. Neem een muffinvorm en leg in elke opening een papieren muffinvormpje.
- Meng de melk en azijn in een grote kom en zet een paar minuten weg. Voeg vervolgens de suiker, olie en het vanille-extract aan het melkmengsel en klop tot schuimend. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout boven een aparte kom. Voeg beetje bij beetje toe aan de natte ingrediรซnten tot er geen grote klonten meer in het mengsel zitten (een paar kleine zijn geen probleem).
- Doe de 10 Oreokoekjes in een hakmolentje of keukenmachine en maal fijn. Schep door het beslag.
- Giet het beslag in de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 gevuld zijn; een ijslepel kan hier handig bij zijn. Bak minuten in een voorverwarmde oven of tot een satรฉprikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
Voor de frosting:
- Klop de roomboter luchtig in een staande mixer of met een handmixer. Voeg de suiker toe en klop nog zoโn 3 minuten. Voeg de vanille en melk toe en klop weer 5 tot 7 minuten tot het mengsel luchtig is.
- Doe de 5 Oreokoekjes in een hakmolentje of keukenmachine en maal fijn. Klop kort door de frosting.
- Doe de frosting in een spuitzak (of knip een klein hoekje van een stevig plastic druk & sluit zakje) en verdeel over de cupcakes. Laat hard worden in de koelkast. Decoreer eventueel met de 12 Oreoโs.
Bron: Strawberry17
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads