Beauty-to-go: handige make-uptips voor in de wagen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Claire
Beauty-to-go: handige make-uptips voor in de wagen

Rol je iedere ochtend nét op tijd je bed uit zodat je geen minuut overhebt voor een streepje make-up? We feel your pain, dus verzamelden we handige beautytips-to-go, die je - net als je koffie - gewoon onderweg naar je werk kan gebruiken.

De ochtendrush is vaak zo druk dat er voor een vleugje foundation geen tijd overblijft, laat staan voor een perfecte aangebrachte highlight of knalrode lipstick. Dus besloten we de hulp in te roepen van make-up artist Florence Teerlinck, die ons een paar handige beautytips voor in de wagen verklapt. Na één keer carpoolen met haar hebben we genoeg tips & tricks om vanaf nu altijd fris en stralend op onze bestemming aan te komen.

Ik moest me vanochtend zo haasten en had geen tijd om wat foundation aan te brengen. Hoe zorg ik toch snel voor een egale, frisse teint terwijl ik in de auto zit?

"Kies voor een product met een handige, vastgehechte sponsapplicator. Gebruik maar een kleine hoeveelheid product, breng vooral in het midden van je gezicht aan - rond je neus, op je voorhoofd en op je kin - en werk de textuur uit met je vingers."

Zorg er wel voor dat die schoon zijn, desinfecterende doekjes in de wagen komen altijd van pas."

Ik draag elke dag mascara, maar vind het best moeilijk om die onderweg aan te brengen zonder ermee in mijn oog te porren. Heb jij hier een handig truukje voor?

"Veeg je borstel goed af en breng telkens een klein beetje product aan. Zo heb je minder kans op klontertjes. Wil je toch een vol effect, werk dan met verschillende laagjes."

Ik hou van felle lipstick, geen betere manier om te zorgen voor een instant frisse look. Maar in de auto is zo'n felle lipkleur moeilijk netjes aan te brengen. Heb jij een handige tip voor knallende lippen zonder knoeien?

"Ga voor een lipstain in een felle kleur, dan valt het niet op als de randjes niet helemaal netjes zijn. Breng de lipstick aan in het midden van je lippen en verdeel hem met je vingers over je hele mond."

1/

Omdat ik hou van een nude make-uplook ben ik grote fan van highlighter. Maar welke textuur is het handigst voor onderweg?

"Een crèmige highlighter in stickvorm. Zet hem op je jukbeenderen en je neus, blend hem in je huid met je vingers en wrijf de textuur die nog op je vingers zit op je oogleden, voor een frisse blik."

Verzorgde wenkbrauwen zorgen voor een sterke eerste indruk. Maar welk wenkbrauwproduct vind jij het makkelijkst om in de auto te gebruiken?

"Een wenkbrauwpotlood met aan het andere uiteinde een borsteltje. Breng je wenkbrauwen eerst in model methet borsteltje en kleur ze daarna in waar het nodig is. Gebruik hierbij fijne, kleine streepjes voor een natuurlijk resultaat."

Welk product heb jij altijd in je handtas zitten voor een snelle touch-up on the go?

"Knallende lipstick is mijn trademark, ik heb er dus altijd eentje op zak. Op dit moment hou ik van deze koraaloranje kleur, een frisse en zomerse tint."

Wij pikten Florence op in een Opel Crossland X, de perfecte wagen voor urban city girls die regelmatig onderweg zijn. Het interieur van dit compacte SUV-model is heel ruim en heeft veel opbergmogelijkheden, zodat je gerust een make-uptasje - en heel wat extra outfits - in de wagen kan bewaren. De aanpasbare armsteunen zijn bovendien heel handig als make-uptafeltje en om je hand wat extra steun te geven bij het aanbrengen van mascara of lipstick. En dankzij de ergonomische wellnesszetels én de panoramische achteruitrijcamera (hallo stressvrij parkeren!) kom je ontspannen op je bestemming aan.