Deze trucjes helpen tegen jeukende muggenbeten

Geüpdatet op 27 juni 2017 door ELLE België
Deze trucjes helpen tegen jeukende muggenbeten

Niets vervelender dan die irriterende, rode bultjes waar je maar niet af van kan blijven. Resultaat: een lichaam vol lelijke krabwondjes, misschien wel blijvende littekens én de aandacht wordt volledig afgeleid van je zorgvuldig gekozen outfit naar de stippen op je benen. 

Toch hoef je niet te treuren. Je hebt namelijk - zonder dat je het weet - tal van handige middeltjes in huis die deze beten onmiddellijk helpen te kalmeren:

1/

Te vinden in de keuken

jeukende muggenbeten 1

Zowel magere melk, theezakjes gekoeld in de frigo en ijsblokjes zorgen na het deppen op de  muggenbeet voor een vermindering van de zwelling en hebben een verkoelend effect.

Een havermoutpapje laten drogen op de beet helpt ook tegen de jeuk, alsook het insmeren met honing of azijn.

Daarnaast komt ook dat basilicumplantje dat je had gekocht om tapas mee te maken goed van pas. Basilicum bevat namelijk thymol en kamfer: stoffen die het jeukgevoel onmiddellijk helpen te verminderen! Scheur en plet dus enkele blaadjes en smeer dit goedje op je muggenbeten.

2/

Te vinden in de badkamer

jeukende muggenbeten 4

Tandpasta met muntsmaak bevat de stof menthol die na aanbrengen op je bonkende muggenbeet onmiddellijk voor verfrissing zal zorgen.

Lavendelolie en aloë vera hebben dan weer een helende, verzorgende functie én vermijden dat je bultjes in uitgedroogde kraters veranderen!

Sta je helemaal vol met muggenbeten? Ga dan even in een heet bad liggen (eventueel met enkele theelepels havermout, azijn of lavendelolie er aan toegevoegd). Door de hitte komt de stof histamine (die de irritatie en jeuk veroorzaakt) in de huid volledig vrij waardoor je voor enkele uren weer jeukvrij bent!

Niet alleen last van muggen, maar ook van andere zomerkwaaltjes? Ontdek hier wat je ertegen kan doen!

(Stagiaire Eva Matthys)