Française aan het roer bij Estée Lauder

Geüpdatet op 22 februari 2019 door Laure Vandendaele
Française aan het roer bij Estée Lauder

Beautymerk Estée Lauder krijgt een gloednieuwe leading lady. Make-up artieste Violette - online beter bekend als @violette_fr  is vanaf nu Global Beauty Director en zal naast nieuwe producten ontwikkelen ook de online aanwezigheid van het merk vergroten.

violette make-up artiest estee lauder

Net wanneer je denkt dat Estée Lauders samenwerking met Victoria Beckham het spannendste is wat het beautymerk in jaren deed, pakt de Amerikaanse gigant uit met groot nieuws. Een nieuwe leading lady als Global Beauty Director. Een prestigieuze baan die speciaal voor make-upgoeroe Violette (@violette_fr) in het leven werd geroepen.

Digitaal plaform

De van oorsprong Franse make-upartiest heeft jaren ervaring in het vak en werkte voor de grootste bladen samen met wereldberoemde fotografen. Naast de nodige know how is de make-upartieste ook een digital whizzkid met een druk bezocht YouTube-kanaal en populaire Instagram-account. Naast producten ontwikkelen zal Violette dan ook prominent aanwezig zijn op de digitale kanalen van het bedrijf waar ze te zien zal zijn in verschillende 'how to tutorials'.

LEES OOK: zo wordt een lippenstift van Estée Lauder gemaakt.

Tijd ver vooruit

De in New York wonende Française is ongelooflijk blij met haar nieuwe job. "Het is een hele eer om met Estée Lauder samen te mogen werken. Estée was haar tijd ver vooruit en is ook vandaag nog een inspiratie voor vele vrouwen. Ze zag beauty als een manier om jezelf uit te drukken, een manier om vrouwelijkheid te vieren. Dat is ook mijn filosofie. Ik kan dan ook niet wachten om die filosofe met vrouwen over de hele wereld te delen en hen via Instagram mee te nemen op mijn reis. Estée Lauder heeft nu een stem."

Estée Lauder is niet het enige cosmeticamerk dat een populaire make-upartiest met een grote digitale achterban aan het hoofd plaatst. Ook Lancôme liet met de aanstelling van YouTube-fenomeen Lisa Eldridge een nieuwe wind door het huis waaien. Vorige maand werd Val Garland aangesteld als Global Makeup Director bij L'Oréal Paris. Ook bij Chanel staat sinds de komst van Lucia Pica in 2015 een vrouw aan het hoofd van de make-upafdeling. Straffe vrouwen in straffe topjobs, zo zien we het graag.