Trend: échte billen met stretchmarks

Geüpdatet op 8 april 2019 door ELLE België
Trend: échte billen met stretchmarksAshley Armitage, Take back whats ours

Show me something natural like ass with some stretchmarks. Billenman Kendrick Lamar veroverde menig vrouwenhartje én Twitter met zijn kreet om authentiek schoon.

En die vraag beantwoordt fotografe Ashley Armitage wat graag met haar bloedmooie fotoreportage 'Taking Back What's Ours', een ode aan het vrouwenlichaam, dat sowieso altijd perfect is.

In modemagazines (guilty!), op tv, in de reclame... De popcultuur apprecieert doorgaans maar één soort billen: gladde, strakke vollemaantjes zonder één vlekje of haartje. Je zou haast denken dat iedereen behalve jij er moeiteloos perfect uitziet, maar fotografe Ashley Armitage heeft het helemaal gehad met die collectieve zinsbegoocheling. Ze sleepte Photoshop naar het prullenmandje en haalde 'meer diverse' vrouwen voor haar lens.

Kendrick Lamar, Humble
Kendrick Lamar, Humble

Een beetje cellulite...

Ashley Armitage: "Ik kreeg een bijzonder interesse voor achterwerken toen de hele heisa uitbarstte omtrent de niet-gephotoshopte billen van Kim Kardashian. Het is zo frustrerend dat we nog maar één interpretatie van schoonheid kennen. Alsof er iets vreselijk mis is als je vormen, je haren, je teint, je vel... niet exact overeenkomen met dat éne ideaal. Schoonheid is zoveel meer. Ik wil dat perspectief verruimen, zodat we weer gaan beseffen hoe normaal we eigenlijk zijn. Een beetje cellulite, een vetrolletje, een toefje okselhaar..., daar is helemaal niks mis met mee. De vrouwen doe ik fotografeer zijn allemaal anders, en ze zijn allemaal erg trots op hun lichaam."

Dat hebben jullie goed gehoord, sisters. Now take back what's yours!

Ashley Armitage, bums
Ashley Armitage, bums

Heb jij je cellulite aanvaard en ben je sowieso trots op je booty? Toon jij zonder complexen je bleke bips in bikini? Dan heb je dit meer dan verdiend! Je bent immers een echt rolmodel voor je vriendinnen.

In het julinummer van ELLE verneem je hoe wij het recht op cellulite reclaimen en in ietsiepietsie bikini het strand opgaan. Geniet in afwachting alvast van deze foto's!

1/

Taking back whats ours, Ashley Armitage
Taking back whats ours, Ashley Armitage

2/

Ashley Armitage
Ashley Armitage