De ongelofelijke Kardashian business in cijfers

Gepubliceerd op 5 mei 2017 door ELLE België
De ongelofelijke Kardashian business in cijfers

Op enkele jaren tijd heeft de Kardashian-Jenner-clan een reusachtig media- en financieel imperium uitgebouwd. 

Tien jaar geleden werden de Kardashians de sterren van de tabloids, de reality TV en de sociale media. Maar achter dit fenomeen schuilt er een echte business die hen miljoenen dollars oplevert.

Hoewel hun beroemde reality show "Keeping Up with the Kardashians" hen zeker en vast een deel van hun inkomen oplevert, is het niet daar dat we de geheimen van hun fortuin moeten zoeken.

Volgens het magazine Forbes haalden de Kardashian-vrouwen tussen juni 2015 en juni 2016 maar liefst 122 miljoen dollar (114 miljoen euro) binnen. Een echt fortuin!

Ontdek hier meer over hun fortuin >>

1/

Kim Kardashian is zonder twijfel de ster van de familie. Zij verdiende alleen al 51 miljoen dollar (47 miljoen euro). Ze stond op de 42e plaats in The World's Highest-Paid Celebrities lijst van Forbes in 2016.

kim_kardashian
(c) Instagram.

Haar voornaamste bron van inkomsten is de app "Kim Kardashian: Hollywood", die sinds de release al 45 miljoen dollar opgebracht heeft. Kim kan ook rekenen op de "Kimojis" en haar persoonlijke app om haar bankrekening te spijzen. De ster is bovendien zeer actief op sociale media, zeker op Instagram, en kan per publicatie 500.000 dollar verdienen.

Haar twee halfzussen, Kylie en Kendall Jenner, verdienden in dezelfde periode respectievelijk 18 en 17 miljoen dollar.

Lees hier hoe ze dat doen >>

2/

De inkomsten van Kylie komen van haar cosmetica lijn "Kylie Cosmetics”, net als van reclame, voornamelijk via sociale media. Nu ze het gezicht is van Puma zal het fortuin van de jongste telg uit de Kardashian-Jenner-clan alleen maar toenemen.

Kylie werd door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 25 meest invloedrijke tieners ter wereld in 2016. Bovendien werd ze door Forbes in de categorie "30 under 30 2017: celebrities” geplaatst. In 2017 werd ze de tweede rijkste van de familie, net achter Kim.

Kendall is dan weer een van de meest populaire modellen van het moment en dus een van de best betaalde!

kendall jenner
(c) Instagram.

Daarnaast hebben Kylie en Kendall elk hun eigen app en bestaat er ook een game-app 'Kendall en Kylie'. Net als hun grote zus Kim kunnen ze voor hun Instagramposts 500.000 dollar verdienen. 

3/

Khloe Kardashian is het vierde rijkste familielid, met 15 miljoen dollar. Een jeanscollectie, Good American, en een boek, Strong Look Better Naked, hebben bijgedragen aan haar rijkdom. Net zoals haar zussen wordt ook zij bovendien betaald voor haar posts via sociale media.

Kris Jenner, de momager, verdiende 11,5 miljoen dollar. Ze ontvangt tussen 10 en 12 procent van de contracten getekend door elk van haar vijf dochters.

En tenslotte, op de laatste plaats in het klassement, staat Kourtney Kardashian, met "slechts" 10 miljoen dollar. Ze is ambassadrice van het merk Manuka Doctor, een lijn met gezichtsverzorging, en haalt bijna al haar inkomsten uit Instagrampublicaties, waarvoor ze tussen 200.000 en 500.000 dollar ontvangt.

Je kan de alomtegenwoordigheid van de Kardashians beu zijn, maar je moet het ze nageven: ze zijn erin geslaagd een financieel imperium uit te bouwen dat nog niet meteen op instorten staat.

Ontdek hier wat Kim & Co uit de kast trokken voor MET Gala 2017.

(Via ELLE Belgique, Julie Sacré)