Door deze typische fouten blijft je parfum niet hangen

Geüpdatet op 16 november 2022 door ELLE België
Door deze typische fouten blijft je parfum niet hangen

In hun boek “Beauty Bible” onthullen de experts van ICI PARIS XL waarom ons parfum nooit lang blijft hangen én wat hiervoor de beste oplossingen zijn. 

Mijn parfum blijft niet hangen, waarom?

1. chemie

Het is mogelijk dat de chemische samenstelling van je huid ervoor zorgt dat je parfum sneller verdwijnt dan bij iemand anders. Meestal geldt de zuurtegraad van je velletje als grote boosdoener.

Hoe kan je dit zeker weten? Lik eens aan je pols! Als je een doordringende smaak waarneemt, wil dat zeggen dat je huid te zuur is voor je favoriete geur.

2. Een droge huid

Een droge huid houdt minder goed geurige moleculen vast dan een vette.

3. Transpiratie

Als je veel zweet, kan je geur snel verdwijnen. De geurige moleculen komen sneller vrij en je parfum is sterker... maar ook vluchtiger. Daarnaast beïnvloeden de chemische stoffen in je zweet het evenwicht van je parfum.

4. Voeding

Een streng dieet dat vetten vermindert, een heel pittige maaltijd of een overload aan fast food kunnen aan de oorsprong liggen van een verandering van je lichaamstemperatuur en stimuleren je huid om je parfum sneller kwijt te raken.

Wat zijn de oplossingen?

Voordat je je favoriete geurtje opspuit, smeer je je huid best in met een "vette basis".

Je kan ook een bodylotion gebruiken met dezelfde geur als je parfum of een badolie of zelfs een douchegel die overeenkomt met je favoriete geur.

Ten slotte breng je, onmiddellijk nadat je jezelf afgedroogd hebt, enkele druppels badolie aan op je "hot spots" (daar waar je de kloppingen van je lichaam voelt, zoals de polsen, de holte van de ellebogen of knieën, de hals, enz.).

Wist je trouwens dat er een verschil is in de manier waarop je parfum, eau de toilette en eau de cologne moet aanbrengen? Ontdek hier de beste tips voor elke soort.

Waar moet je parfum aanbrengen?

Om ervoor te zorgen dat je parfum een optimale geur verspreidt, moet deze worden aangebracht op warme plaatsen. Het is immers de warmte die het aroma van een parfum vergroot.

Dit zijn de beste plaatsen:

  • de binnenkant van de polsen
  • onder de oorlellen (en niet achter!)
  • de binnenkant van de ellebogen en de knieën
  • aan het begin van je nek