6 redenen waarom je naakt moet slapen

Gepubliceerd op 27 maart 2017 door Elise
6 redenen waarom je naakt moet slapen

Met een flanellen pyjama in bed duiken, is een heerlijk gevoel. Maar in evakostuum slapen, biedt nog tien keer meer voordelen. Lees mee: 

#1. Het is hygiënischer

Zonder pyjama slapen is hygiënischer voor je intieme zones. Bacteriën zijn dol op vochtige en warme plekken. Slipjes of boxers creëren een broeihaard van schimmels en infecties. Voorkom potentieel infectiegevaar en slaap in je nakie.

#2. Je slaapt vaster

Uit onderzoek blijkt dat je vaster slaapt in je blootje. De wetenschappelijke verklaring luidt als volgt: om goed te slapen, moet je lichaamstemperatuur enkele graden dalen. Een flanellen pyjama werkt dit proces tegen. Blijft de lichaamstemperatuur te hoog, dan ga je automatisch sneller wakker worden. Met als gevolg dat je niet uitgerust bent de volgende dag.

1/

#3. Goed voor je huid 

Het grootste zichtbare verschil - op wallen na -  tussen naaktslapers en pyjamapitters? Een stralende huid... Wie zonder pyjama slaapt, geeft zijn/haar huid de kans om te ademen.

 

waarom naakt slapen voordelen

#4. Je verbrandt extra calorieën

Een derde argument om je bed pyjama-vrij te houden: naakt slapen helpt om gewicht te verliezen. Logisch: je lichaam moet meer moeite doen om warm te blijven en je verbrandt - door dat harde werk - dus meer calorieën. Vermoeidheid werkt bovendien een drang naar suiker in de hand. Je grijpt sneller naar snoep als je niet uitgerust bent. Wie goed slaapt, heeft zijn hongergevoel beter onder controle.

2/

#5. Naakt slapen = meer seks

Wie als koppel naakt slaapt, houdt er een beter seksleven op na, zo blijkt. De reden? Meer huid-op-huid contact stimuleert je libido. Het vervolg ken je wel...

naakt slapen voordelen

#6. ... en praktischer

Tot slot: je hoeft geen geld uit te geven aan een pyjama én je hebt minder was. Winning!