10 dingen die elke nieuwe moeder herkent

Geüpdatet op 20 februari 2019 door ELLE België
10 dingen die elke nieuwe moeder herkentBeeld: mauricetteveronique

Van een mislukte potloodtest tot all day in jogging. Deze 10 dingen herkent elke kersverse mama met een fantastische baby. 

Het moederschap is één van de mooiste dingen die je ooit zal meemaken. Toch loopt het niet altijd allemaal van een leien dakje en zijn er enkele zaken die alle mama’s zullen herkennen. Later zal je er ongetwijfeld met heimwee aan terugdenken, maar nu zijn ze soms zenuwslopend. Had iemand je al gewaarschuwd voor deze 10 dingen?

1/

baby moeder eten
Beeld: mauricetteveronique

Jij herkent (en bekent): 

#1: Dat je een onweerstaanbare drang hebt naar eten, maar geen tijd om die in te willigen… Snacken lijkt wel één van de belangrijkste dingen in je leven. Wat kun jij toch trek hebben nu je net mama bent geworden! Spijtig genoeg is er geen tijd voor good food. Je baby zal je op de lastigste momenten – als jij wilt eten dus – opeisen voor een nieuwe luier of omdat hij zelf honger heeft. Het lijkt wel of je baby een zesde zintuig heeft om je te doen afvallen. Dan maar babyvoedsel eten… Je begint het bijna lekker te vinden!

Tip: Trek met wat vriendinnen naar het babyrestaurant in Gent om nog eens echt te genieten van een maaltijd.

#2: Dat je continu in verkleinwoordjes praat, ook tegen volwassenen... Voor je het weet spreek je je man aan met ‘schattiepatatie’ of ‘bollewolleke’, zeg je dat er nog een ‘afwasje’ staat en dat je in je ‘bedje’ kruipt. Vanaf dat je de telefoon niet meer kan opnemen met: ‘Hallo u spreek met …’, dan weet je dat het te laat is. De babymicroben hebben je te pakken!

2/

baby mama ubercute foto's
Beeld: mauricetteveronique

#3: Dat jij – ja, jij! – ubercute babysfoto’s op allerhande sociale media begint te posten. Je Facebook en Instagram is niet langer van jou, maar van je baby. Vroeger had je nog een kleine walging van al het babygestoef, maar nu zal ook jij sociale media overladen met jouw mooiste baby van de wereld.

#4: Dat de potloodtest niet meer relevant is voor je. Weet je nog, vroeger? Dat je samen met je vriendinnen de potloodtest deed om te zien of je hangborsten had? Nu zal dat potlood wel blijven hangen. De zwaartekracht eist zijn tol.

#5: Dat mode er niet meer toe doet, behalve voor je baby dan. Een kast gevuld met kleding en broeken met elastieken in… Als het maar goed zit zeker? Comfort is in deze tijden belangrijker dan er modieus uitzien. Behalve voor je kindje natuurlijk, die zal shinen!

3/

speelgoed baby mama
Beeld: Timothy Hiatt/Getty Images for LEGO Duplo

#6: Dat de gynaecoloog je beste vriend is, in tegenstelling tot wanneer je nog een tiener/twintiger was. Het lijkt nog de dag van gisteren dat je de eerste keer naar de gynaecoloog ging. Wat een kwelling! Je zou er nooit of te nimmer nog terugkeren. Dat is dan buiten nu gerekend, want je gaat met plezier langs bij de man die het mooiste geschenk ooit op de wereld zette.

#7: Dat je alles kan oplossen met vochtige doekjes. Vroeger gebruikte je vochtige doekjes om hygiënisch naar een festival te trekken. Nu heb je gemerkt dat ze werkelijk voor alles handig zijn! Van de billen van je baby schoonmaken, tot snel wat afstoffen, tot je eigen gezicht reinigen. We love vochtige doekjes!

#8: Dat speelgoed leuk is, maar oh zo pijnlijk. Wat houden we van speelgoed, het kan je peuter bezighouden zoals niets of niemand anders. Tot je erop trapt… Een legoblokje of een duplo, … Redenen om pijnstillers te pakken. Bye bye mooi en veilig interieur!

4/

pampers mama baby
Beeld: Tim Boyle/Getty Images

#9: Dat je geld naar pampers gaat in plaats van kleren. Pampers zijn duurder dan ooit gedacht, en dat ontdek je nu pas. Geen leuke shopuitjes meer met vriendinnen: 1, door te weinig tijd, 2, omdat al je geld naar pampers gaat. Als we dat op voorhand hadden geweten…

#10: Dat je bekkenbodemspieren aan training toe zijn of je seksleven dreigt te verdwijnen. Een baby geeft je heel veel, maar neemt ook al je energie weg. Als hij dan eindelijk slaapt, zal de sfeer niet navenant zijn met je man. Borstvoedingsbh’s zijn niet bepaald sexy… Zorg er ook voor dat je bekkenmodemspieren terug on point zijn!

(Tip: doe nu ook een trending Sip 'n See in plaats van een babyborrel.)

(Lien Egghe)