Vergeet babyborrels, hier is de sip ’n see party

Geüpdatet op 3 mei 2019 door ELLE België
Vergeet babyborrels, hier is de sip ’n see party

Als er een kindje wordt geboren, gaan we steevast naar een babyborrel. De babyborrel boet echter in aan populariteit voor de Sip 'n See. 

De Sip 'n See is dé nieuwe manier om je kersverse baby aan je familie en goede vrienden te showen. Het hele gebeuren geschiedt intiem:  geen vijfgangenmenu, gekke spelletjes met 100 man, overdreven decoratie of continu pakjes openen voor een hele zaal mensen, die niet eens iets kunnen zien.

Op een Sip 'n See komt en gaat iedereen wanneer hij of zij het wilt. Je ontmoet de baby en de nieuwe ouders, maar zonder alles op te blazen.  De baby staat dan ook centraal, in tegenstelling tot de babyborrel waar de moeder eerder in het middelpunt van de belangstelling staat. Plezier maken doe je zonder alle overdreven spelletjes. Gasten komen letterlijk sippen en see'en. Ze komen iets drinken en de baby bewonderen. Tip: met deze 5 babymerken kan je je baby alvast laten schitteren! 

sip 'n see babyborrel
Beeld: amandalucioevents

Handig is om een Sip 'n See in de namiddag te geven, want dan hoef je geen hele maaltijd te voorzien. Daarnaast kan je de drank en versnaperingen gewoon uitstallen op een tafel en hoef je niet te bedienen gedurende het feest. Meestal organiseer je dit als de baby enkele maanden oud is. Zo hebben jij en je man eerst nog tijd om te wennen aan het ouder zijn.

polaroid sip 'n see
Beeld: polaroid._.baby

Om een geslaagde Sip 'n See te houden, kan je bijvoorbeeld foto’s uitstallen van de eerste dagen en weken van je baby. Zo kunnen gasten meteen zeggen op wie de baby het meest lijkt! Leg ook een boek klaar waar gasten een persoonlijk welkom tekstje in kunnen schrijven voor de baby. Je kind zal dit later erg kunnen appreciëren. Nog een laatste ideetje: huur een fotograaf die een foto maakt van iedereen met de baby en stuur achteraf een bedankingskaartje met die foto!

(Helemaal dol op baby's? Dit waren de eerste woordjes van Blake Lively's baby.)

(Lien Egghe)