Weekendtip: opening van De Krook in Gent

Geüpdatet op 19 februari 2018 door ELLE België
Weekendtip: opening van De Krook in GentBeeld: De Krook

Nog geen inspiratie wat je dit weekend kan doen? Wij wel! Ga naar Gent om de feestelijke opening van De Krook bij te wonen.

De Krook is de nieuwe bibliotheek in Gent. Eigenlijk is het niet zomaar een nieuwe bib, maar een plaats waar kennis, cultuur, creativiteit en innovatie samenkomen. Er is heel wat meer te beleven dan boeken lenen alleen. Zo kan je er gezellig iets drinken en eten, rondhangen in groene zones en op pleintjes, lezen en studeren en nog zo veel meer. De Krook wordt een echte ontmoetingsplaats

de krook opening gent
Beeld: De Krook

Op 10, 11 en 12 maart vindt het openingsfeest van De Krook plaats. Er zullen tal van verrassende activiteiten, boeiende performances en indrukwekkende experimenten en workshops plaatsvinden. Zo kan je zelf aan de slag gaan met innovaties en technologie zoals 3D-printen en virtual reality. Ook kom je in contact met imec, het onderzoekslabo van de Universiteit Gent.

Het programma  van het openingsweekend is veelzijdig. Zo is De Krook een hoogstandje op vlak van architectuur. Je kan een rondleiding volgen op zaterdag en zondag gedurende 30 minuten om meer te weten te komen over het ontwerp van COUSSEE & GORIS architecten en RCR arquitectes. Let wel: VOL = VOL. Ook is er een Pop-Up kinderatelier waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Urgent.fm, de radio van de Universiteit Gent, zal als festivalradio fungeren tijdens het openingsweekend. Zet de radio op 105.3 FM of kom gewoon fysiek langs.

Vergeet dat saaie weekend en laat je onderdompelen in de veelzijdigheid van De Krook!

de krook gent opening
Beeld: De Krook

(Is dit niets voor jou? Dan hebben we nog een leuke weekendtip voor je klaar!)

Praktisch

Adres: Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Uren: Vrijdag 10 maart - 18:00 - 21:00, Zaterdag 11 maart - 10:00 - 18:00, Zondag 12 maart - 10:00 - 16:00

(Lien Egghe)