Weekendtip: neem eens een bosbad

Gepubliceerd op 18 november 2016 door ELLE België
Weekendtip: neem eens een bosbadInstagram Tizay16

Stress, een moeilijke periode of gewoon een zware dag? Rust zoek je in de bossen. Vraag het maar aan Hillary Clinton, om haar tegenslag te verwerken, werd ze gespot tijdens een rustgevende boswandeling met Bill en de honden.

Afzonderen in een bos met niets anders dan het geluid van de wind door de bladeren en de geur van mos, kan helend werken. Volgens studies heeft een woud omgeving een stress reducerend effect en boost het je immuniteit. Hoe meer je in de natuur bent, hoe minder onrustig je je zou voelen. En dan zwijgen we nog van de goede lucht die je er vindt in tegenstelling tot de stadslucht ...

Helaas hebben we niet allemaal een groot sprookjeswoud in onze achtertuin of de tijd om er in te verdwalen. Zet dan plan B in werking en dompel je onder in een bosbad.

Een bos wat?

Het idee vertrekt van de Japane term Shinrin-Yoku, wat (losjes vertaald) zoiets als 'het medicijn van in het bos zijn' betekent. Dat zou in het algemeen voor mensen een transformerend effect hebben op de zenuwen, geest en ziel. Bosbaden kan je interpreteren als jezelf helemaal verliezen tijdens een lange boswandeling of letterlijk een bad nemen alsof je in een bos bent.

De kracht van het bos is de beauty brands niet ontgaan en ze hebben hier handig op ingespeeld met 'woud-oproepende producten'.

Ontdek hier de ingrediënten die je nodig hebt om het bos naar jou te laten komen. >>>

1/

parfum-bad-producten-bos
Juniper Ridge

Laat je bad vollopen met Juniper Ridge Topanga Canyon Trail Soap. Als de geur van bomen en hars de ruimte begint te vullen, voel je je instant als een bosnimf in de badkamer.

2/

parfum-bad-producten-bos-5
Le Labo

Laat een Cedre 11 geurkaars van le labo branden. Adem in en je waant je diep in het woud.

3/

parfum-bad-producten-bos-4
Planet Parfum

Dompel je onder in de badolie van Clarins met dennenboom en andere plant extracten en beeld je het groene bladerdek in.

4/

parfum-bad-producten-bos-3
Byredo

Nog een vleugje Super Cedar en hopen dat je de ontspanning even lang kan meedragen als de geur.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)