Dit zijn de survival tips van fashion week insiders

Geüpdatet op 2 september 2019 door Isabelle
Dit zijn de survival tips van fashion week insidersWat moet er zoal in de Samsonite? Ontdek het hieronder samen met heel wat andere tips:

De modeweken zijn leuk, maar ook een fysieke uitdaging én een reëele dreiging voor je bankrekening. Wie het verkeerd aanpakt, blijft aan het einde van de fashion week kreupel en berooid achter -we overdrijven niet. Omdat ook jij zorgeloos naar de modieuze hoogmis moet kunnen trekken, verzamelden we de insider tips die je een fantastische week zullen bezorgen. Ontdek hier waarom je nooit genoeg schoenen hebt, wie je zeker nòòit mag bellen en waarom je altijd tennisballen op zak moet hebben...

Draag elke dag een ander paar schoenen

Fashion week survival tips 2
Eén Samsonite voor schoenen alleen? Neen, je bent niet gek!

Een comfy paar weliswaar! Tijdens de modeweken stap je heel wat kilometers af -onze stappenteller bereikte reeds de titanische limiet van 25,000 stappen per dag- en dat doe je maar beter goed voorbereid. Sneakers zijn op zo'n moment je beste vriend, maar pas op: na een hele dag metro's in en uit hollen, zijn die ook aan wat rustpauze toe. Gemiddeld hebben loopschoenen na een forse inspanning een dag nodig om te recupereren: het rubber moet terug uitzetten en haar schokdempende kracht terugvinden. Zoniet, steunen ze je voeten niet voldoende en zal je tòch pijn lijden. Hetzelfde geldt voor je fashion week stappers: zeven dagen, zeven sneakers dus -maar ons hoor je daar nièt over klagen.

(Ontdek hier trouwens meer tips om de juiste schoenen te kiezen)

Steek twee tennisballen in je koffer

fashion week survival tip

Je leest het goed! Ondanks al je goede bedoelingen, zal je aan het einde van de dag toch zere voeten hebben en die verwen je dan met een heerlijke voetmassage. Omdat ook je duimen kapot zijn van al het Instagrammen, laat je het masseerwerk over aan een duo tennisballen. Gewoon onder je voeten schuiven en rollen maar: hemels gevoel!

Daarnaast kan strategisch stretchen ook wonderen doen, ontdek hier onze stretchreeks voor vermoeide voeten.

Uiteraard ook niet vergeten: compeeds voor die onvermijdelijke blaren!

Eet slim

Fashion Week insider survival tips 1

Eten in wereldsteden als Londen, New York en Parijs kan een gigantische hap uit je budget claimen en dus moet je het slim aanpakken. Het klassieke ontbijt-lunch-avondeten patroon wordt trouwens verpulverd door je hectische agenda en voor je het weet overleef je op een peperduur dieet van champagne, meeneemkoffie en ongezonde snacks. Uiteraard wil je 's avonds uit eten gaan met collega-fashionista's, maar overdag kan je gemakkelijk geld uitsparen door...

 • Backstage te eten! Als je een toegangspasje wist te bemachtigen of hele goede binnengliptechnieken kent, gaat er backstage een wereld van heerlijk -en gratis!- eten voor je open. Slaatjes, maaltijdrepen, smoothies en snoep: designers verwennen hun modellen en crew graag met een lekkere lunch. Soms is er een cateringdienst aanwezig, soms kan je er voorgemaakte salad bowls en ander meeneemleuks scoren. Wacht uiteraard tot de crew bediend is en doe je dan te goed aan de restjes -of vul je eigen doggy bag voor later...
 • Begin je modeweek met een democratische trip naar de supermarkt en sla hopen gezond ontbijtmateriaal en maaltijdrepen in. Het eerste helpt je besparen op peperdure croissants én geeft je 's morgens een energieboost, het laatste helpt je een drukke dag zonder tijd voor lunchpauze te overleven zonder je wanhopig op snoepgoed te moeten storten.
 • Eet gezond! Het is verleidelijk om enkel op pizza's en hamburgers te overleven, maar na drie dagen heb je het energieniveau van een bejaard nijlpaard en dat maakt van de modeweek een ware hel...

Fashion Week insider survival tips 3

Hok samen 

Fashion Week insider survival tips 9

Hotelkamers zijn doorgaans al duur in grote steden, maar verdriedubbelen tijdens de modemaand in waarde. Resultaat: het wordt haast onbetaalbaar om de modeweken bij te wonen. De oplossing: huur via Airbnb of een andere slimme app een appartementje met andere journalisten/modellen/fotografen/andersoortfashionista's, doorgaans minder duur en mits gedeelde huurprijs een pak vriendelijker voor je bankrekening. Een ander voordeel van samenhokken is strategische info -wààr vond de Vêtements show ook weer plaats?- te kunnen uitwisselen en elkaars energieniveau op peil te houden door 's avonds gezellig in de cocktails en grappige anekdotes te vliegen.

Ontdek hier trouwens ons prachtige ELLE appartement in Parijs!

Vergeet taxi’s 

Fashion Week insider survival tips 7

Even snel Taxi Guido opbellen? Vergeet het maar! Taxi's zijn alleen maar goed om je volledig te pluimen en je een show te doen missen omdat ze zich vastrijden in het afschuwelijke stadsverkeer. De metro is écht je beste vriend: snel, goedkoop én het dwingt je als extraatje ook om heel wat calorieën te verbranden -dat laatste vind je aan het einde van de rit echt leuk, geloof ons. (Uitzondering op die regel: de eerste en de laatste dag, wanneer je je loodzware valies op bestemming moet krijgen.)

Lijkt de route naar de volgende show je toch filevrij en heb je echt nood aan een wagen? Opteer dan voor het goedkopere Uber of bekijk welke andere apps er in je stad bestaan.

Breng één, twee of zelfs drie draagbare smartphone laders mee!

Fashion Week insider survival tips 4

En vergeet die uiteraard ook niet elke nacht zelf opnieuw op te laden. Je beseft het niet, maar zit écht de hele dag op het ding te tokkelen, ubers op te roepen, leuke restaurantjes voor 's avonds op te zoeken, shows te fotograferen en collega's te bellen. Drie uur en het is zo dood als een pier. Opladen dus, kwestie van niet met een platte smartphone te staan prutsen wanneer er zich plots een front row drama afspeelt voor je neus -het is fashion week, àlles kan gebeuren...

Respecteer de dress code

Fashion Week insider survival tips 6
Ook handig: een lichte koffer met vier wieltjes, de kans dat je hem naar een show moet meesleuren is groot -Samsonite, we love you..

Hoe moet je je eigenlijk kleden op de modeweek? De neiging om je extreem trendy te gaan uitdossen is groot, maar voor velen onmogelijk: de Alexa Chungs van deze wereld hoppen na de Dior show op hun torenhoge hakken een privéwagen in, laten zich tussen twee shows op hun kamer in het Ritz hotel omkleden door persoonlijke stylisten en hebben een glam squad die ze immer van perfecte hair & make-up voorziet. De gemiddelde sterveling neemt de metro, kan zich maximum twee koffers veroorloven en moet zelf haar baggage dragen. De sleutel is er handig hip uit te zien: comfy zonder grijze muis te zijn, een handige outfit met enkele eyecatching details. Onthoud dit dus bij het pakken:

 • De helft van je koffer gaat naar je sneakers (én één paar pumps, je weet nooit waar je 's avonds terechtkomt), daar valt niet over te discussiëren.
 • De andere helft vul je met slimme stukken die verschillende combinaties mogelijk maken: enkele basic broeken en heel wat tops om te kunnen variëren. Eén of twee jurken en hetzelfde aantal rokken.
 • Breng ondergoed mee dat met al je verschillende decolletés past.
 • Voorzie één of twee chiquere looks, die je na gebruik eventueel overdag kan recycleren -zwarte jumpsuit: check!

Fashion Week insider survival tips 8

 • Breng twee statement jassen mee die zelfs de meest basic outfit instant een fashionable boost geven.
 • Houd het op twee handtassen: één handig exemplaar voor overdag (een rugzak is helemaal geen slecht idee!) en één clutch voor 's avonds. Meer heb je echt niet nodig. Vervang ook je loodzware portefeuille door een lichter exemplaar dat enkele het strikt noodzakelijke bevat: identiteitskaart, geld en uitnodigingen -die 15 foto's van je lief, lidkaarten bij Albert Heijn en Belgische gopass zullen het even zonder jou moeten stellen...
 • Neem slimme accessoires in: opvallende oorbellen, brillen of sjaals die eenzelfde outfit drie dagen na elkaar een andere vibe kunnen geven.
 • Pak slim in! Wist je dat de meeste mensen tot 25% van hun koffercapaciteit verliezen door hun kleren domweg in stapeltjes te verdelen? Er bestaan wel degelijk gouden regels die je heel wat extra plaats opleveren: wol en zijde moet je oprollen, kousen uitstrijken en broeken als "verpakking" van de hele boel gebruiken. Ontdek hier al onze tips voor een geniaal ingepakte koffer!

Koffer: Samsonite