10 tips om de beste wingwoman ooit te zijn

Geüpdatet op 20 juni 2019 door ELLE België
10 tips om de beste wingwoman ooit te zijn

Al jaren de ene helft van een happy couple, maar toch zin om je in het datingleven te storten? Smijt je charmes in de strijd om een vriendin aan Mr. Right (Now) te helpen! 

Pas op, doe dat dan wél goed -je wil haar niet in verlegenheid brengen en ook niet overkomen als een doorwinterde matrone. Met deze tien tips word jij de beste wingwoman ooit:

 1. Wil je vriendin hulp?
  Dit is een logische, maar belangrijke vraag. Misschien wil je vriendin helemaal geen hulp in het strikken van haar crush. Ze kan zich zelfs beledigd voelen als je haar wil helpen. Hier geldt: wacht tot ze er zelf over begint.
 2. Zorg ervoor dat jullie een verschillend type hebben.
  Wanneer jullie beiden gek zijn op hetzelfde type man kan dit voor lastige discussies zorgen. Het is beter om wingwoman te spelen voor iemand die een totaal ander type heeft: zo zijn er geen conflicten. Niemand heeft tijd voor: 'ik zag hem eerst', 'nee ik zag hem eerst!'
 3. Wees selectief.
  Heeft je vriendin gevraagd om een handje te helpen bij het leren kennen van een man? Ga niet de eerste de beste aan haar voorstellen. Kwaliteit komt met tijd.
 4. Geef goede peptalks.
  Je vriendin zal zenuwachtig zijn voor ze op haar droomman afstapt: spreek haar goede moed in!
 5. Start het gesprek op, maar blijf niet te lang hangen.
  Blijf zelf niet hangen in een gesprek maar probeer gewoon contact te leggen. Jij moet enkel zorgen voor de introductie. De rest is aan je vriendin.
 6. Prijs je vriendin aan, maar niet op een overdreven manier.
  Niets moet overdreven en geforceerd over komen: flirten is een subtiele kunst.
  Hoe moet het vooral niet?
  Hij: "Dit is echt een goed liedje."
  Jij: "Mijn vriendin houdt ook van muziek!"
  Hoe moet het dan wel?
  Hij: "Dit is echt een goed liedje."
  Jij: "Ah, ben je fan van Frank Ocean? Mijn vriendin Daphne probeert me al jaren mee te krijgen naar een van zijn concerten!"
 7. Het gaat om jou vriendin, niet om jou.
  Begin zeker niet zelf met de man in kwestie te flirten. Dit is kwetsend voor je vriendin en het tegenovergestelde van wat een goede wingwoman moet doen! Wat moet je doen indien de man interesse toont in jou? Abort mission!  Vertel je vriendin dat hij helemaal niet vriendelijk was. Zo raakt niemand gekwetst.
 8. Weet wanneer je werk gedaan is.
  Knoop een leuk gesprek aan en laat de twee tortelduifjes daarna achter. Blijf niet het vijfde wiel aan de wagen spelen. Een goede tip? Ga om drankjes of naar de WC. Als je ziet dat het gesprek goed loopt ga je niet meer terug. Als je vriendin krampachtig zwaait, ga haar dan redden.
 9. Take one for the team.
  Heeft de man in kwestie een vriend bij? Hou hem bezig zodat jou vriendin tijd heeft om haar crush te leren kennen. Je hebt waarschijnlijk geen interesse in hem, maar doe het voor de vriendschap.
 10. Laat je vriendin nooit achter in een onveilige situatie.
  Als je vriendin teveel gedronken heeft of je de situatie niet vertrouwt, laat haar dan nooit alleen achter. Je kan haar nummer achterlaten bij de man die ze leuk vindt en daarna zorgen dat ze veilig thuis geraakt.

Als je deze 10 tips volgt word je in no time de meest gevraagde wingwoman in je vriendenkring. En vergeet niet: flirten moet leuk zijn. Als het te geforceerd aanvoelt, doe het dan niet. Succes!

(Stagiaire Maaike Geys)