6 vragen aan Chaussée d’Amour-acteur Thomas De Smet

Gepubliceerd op 15 februari 2017 door Tine
6 vragen aan Chaussée d’Amour-acteur Thomas De Smet

Was je tijdens de eerste aflevering van Chaussée d'Amour ook meteen verk(n)ocht aan de schalkse Sep - alias Thomas De Smet? Hoog tijd voor een private chat met de rising star van 2017. Van de eerste filmkus tot gênante BV-momenten in de backstage: dit moet je weten over Thomas De Smet. 

The talented Mr. Thomas De Smet (16) rolde eerder toevallig in de filmwereld. Zonder enige camera-ervaring of theateropleiding maakte hij als twaalfjarige zijn debuut in de Vlaamse KNT horrorfilm Welp en momenteel is hij te zien in de 16+ dramareeks Chaussée d'Amour. Daarin zet hij op schitterende wijze Sep neer, een ontluikende puber die na de scheiding van zijn ouders met zijn moeder Sylvia (Tiny Bertels) en zijn opstandige zus Eva terechtkomt in het aftandse appartement boven de Cats, het bordeel dat zijn moeder onlangs had geërfd. Wat volgt is een rollercoaster van emoties, intriges, seks, geweld én een stevige schep humor. Kortom, het leven zoals het is - of zou kunnen zijn - op de steenweg van de betaalde liefde...

6 Vragen aan Thomas De Smet

Heb je de status van meisjesidool al bereikt? Kun je nog normaal over straat lopen?

“Meisjesidool? Dat denk ik niet Af en toe word ik wel eens aangestaard of aangesproken op straat, dat gebeurt meestal als er net een bepaald project is gelanceerd. Mensen zeggen dan wel eens 'jij bent die ene van...' Dat is best leuk!”

1/

Thomas De Smet Chaussee d'amoer 2
Thomas De Smet Chaussee d'Amour 2 

Ben je zelf ooit starstruck als je op een VIP-event wordt uitgenodigd?

“Ik heb het nooit echt raar gevonden om met BV's in contact te komen. Het zijn uiteindelijk ook maar gewoon mensen. Het is natuurlijk altijd wel leuk om ze in levenden lijve tegen te komen. Ik herinner me een grappig voorval toen ik tijdens 14-18 (de musical) backstage stond te plassen en plots kwam Gert Verhulst naast mij staan. Hij is letterlijk en figuurlijk een groot persoon, dus dat was wel zoiets van: “Hey, Gertje, jij hier?!”

Met wie of wat heb je je laatst strike gelachen? 

“Luca De Boeck, een vriend van mij, is een hilarisch figuur. Hij is zo iemand die totaal niet grappig probeert te zijn maar dat is hij wel. Ik zit ermee in de klas en ik lach mij dagelijks een breuk, daarom is het moeilijk om een specifiek voorbeeld of voorval te vinden.”

2/

Ruth Becquart Thomas De Smet Chaussee d'amour
Ruth Becquart Thomas De Smet Chaussee d'amour

Meest memorabele moment tijdens de opnames van Chaussée d’Amour?

“Het grappigste moment was toch wel dat we in het (echte) bordeel een prijslijst hadden gevonden. Ik denk dat iedereen zich wel afvraagt hoeveel zoiets kost. Toen we dat zagen moesten we toch spontaan lachen. Als het gaat om het meest memorabele moment was het denk ik toch mijn eerste filmkus, met Ruth Becquart. Het is dan ook speciaal om mijn eerste filmkus met een vrouw te doen die bijna mijn moeder zou kunnen zijn. Maar wij hadden al een aantal opnamedagen samen gehad dus ik voelde mij er wel op mijn gemak bij. Toch was het speciaal, met al die crew erbij. En zo'n scène staat er dus ook niet zomaar op na één keer…”

Hoe is het om jezelf op het scherm te zien? Of anders gezegd, hoe is het om jezelf in die rol op tv te zien met je ouders erbij?

“Ik vind het eigenlijk niet zo raar om mezelf op beeld te zien. Het is soms wel wat onwennig om naar scènes te kijken, met mijn ouders erbij, waarin ik echt veel emoties moest tonen. Maar ik denk dat dat normaal is en dat het voor hun niet zo raar is als ik het denk.”

3/

It's showtime Thomas De Smet Bart De Pauw
'It's showtime' Thomas De Smet Bart De Pauw

Mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen? 

“Ik heb een heel goede band met mijn ouders, en met mijn moeder in het bijzonder. Zij geeft mij dagelijks complimentjes. Ooit zei ze dat ik mooi ben op alle vlakken, dat doet wel iets met me. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou doen.”

What’s next: zitten er nog (film)projecten in de pijplijn? Of ben je naast acteren nog met andere dingen bezig?

”Ik heb net een serie opgenomen met en door Bart De Pauw (“It’s Showtime). Deze zou begin 2018 op tv moeten komen, en daarvoor eerst nog op Telenet Play. Naast acteren ben ik nog bezig met scouts en fitness. Mijn puppy vraagt ook nog wel wat om aandacht.” (lacht)

Chaussée d'Amour is een co-productie van Telenet en deMensen en loopt vanaf nu wekelijks op Vier.