Dit moet je eten tegen cellulitis

Gepubliceerd op 8 februari 2017 door Isabelle
Dit moet je eten tegen cellulitis

Je bent sportief en let op je voeding, sleurt geen overtollige kilo's mee en tòch heb je last van die beruchte sinaasappelhuid! Sounds familiar? Goed nieuws: je kan het probleem doodleuk wegeten! 

Om te begrijpen hoe het aan te pakken, moet je eerst en vooral goed weten wat cellulitis precies is. De kuiltjes die meestal op heupen, dijen en billen verschijnen, worden eigenlijk veroorzaakt door vetophopingen die het bindweefsel onder de huid verstoren. Die komen tot stand onder invloed van erfelijkheid, geslacht en leeftijd, maar ook van de kwaliteit van de huid en de hoeveel en verdeling van het lichaamsvet. Het is op die laatste twee punten dat je verandering in de zaak kan brengen.

Eerst en vooral het goede nieuws: je hoeft niet drastisch minder te gaan eten of je nog meer in het zweet te werken, wel je eet- en sportgewoonten lichtjes aanpassen om eens en voor altijd komaf te maken met cellulitis.

Volgens Dr. Corinne Sachot, voedingsdeskundige bij het Brusselse DermoMedicaCenter,  helpt het sporenelement chroom om vetophoping te voorkomen omdat het de transformatie van suikers en vetachtige stoffen in effectieve vetcellen verhindert. Deze voedingswaren zijn alvast kampioenen als het op een hoog chroomgehalte aankomt:

1/

welk-eten-tegen-cellulitis-oorzaak-tips-dieet-voeding-vermageren

  • Broccoli
  • Groene bonen
  • Paddenstoelen
  • Asperges
  • Pruimen
  • Tarwekiemen -heerlijk in slaatjes!
  • Groene thee
  • Alle soorten kool
  • Ook deze anti cellulitis smoothies zetten je op het juiste pad.

Zeker niet minder gaan eten dus, wel op een slimmere manier! Het is ook belangrijk om dit te combineren met strategische lichaamsbeweging die onderhuidse ophopingen in beweging brengt en vernietigt. Dit kan enkel en alleen met regelmatige workouts die je uithoudingsvermogen verbeteren. De intensiteit moet niet bijzonder hoog liggen, maar wel permanent zijn. Daarom zijn zwemmen, joggen, spinnen en aquabiken -drie keer per week een half uurtjeuitstekende disciplines. Het voordeel van sporten in water is dat je huid een stevige massage krijgt tijdens je training. Er zijn ook speciale oefeningen, zoals die met een foam roller, die specifiek je onderhuidse zone aanpakken en dus extra efficiënt inwerken op je sinaasappelhuid.

Tip: masseer of scrub je probleemzones voor het sporten in met een crème tegen anticellulitis (vaak zijn die op basis van caffeine!) om sneller resultaat te boeken. Weet wel dat dit proces niet van de ene dag op de andere gebeurt en slechts met de tijd en een regelmatig sportpatroon in gang zal komen.