Waarom je nachtcrème nooit overdag mag aanbrengen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
Waarom je nachtcrème nooit overdag mag aanbrengen

Zomaar in het wildeweg smeren? Not anymore! Wist je dat je je huid heel wat schade kan berokkenen door de verkeerde verzorging aan te brengen? 

Je huid is misschien wel het meest complexe orgaan van heel het lichaam én heeft zijn eigen biologische klok. Belangrijk is dus om de huid te voeden met regelmaat en met het juiste product op het juiste tijdstip.

Overdag:

  • Overdag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen. Een dagcrème moet dan ook voldoende SPF bevatten en de huid beschermen tegen zonneschade.
  • Om er 's morgens meteen een stuk frisser uit te zien, zijn crèmes vaak verrijkt met bestanddelen als antioxidanten en caffeïne. Stoffen die een instant stralend gelaat bewerkstelligen.
  • Dagcrèmes zijn ontwikkeld om gedragen te worden onder een laagje make-up. Vandaar dat ze licht en luchtig zijn en vooral snel moeten intrekken in de huid.

dagcreme nachtcreme smeren verschil

's Nachts: 

  • 's Nachts moet de huid herstellen. Dat vereist een verzorging die vooral moisturized.
  • Wanneer we slapen hebben we logischerwijs geen nood aan een SPF noch aan lichtreflecterende bestanddeeltjes voor een frisse teint.
  • Nachtproducten zijn vaak vetter, rijker en dikker van textuur. Ze hoeven dan ook niet zo snel in te trekken als een dagcrème.
  • Specifieke nachtverzorging bevat hogere dosissen retinoïde, glycolzuur en hyaluronzuur. Dit zijn ingrediënten die de huid een boost geven, waardoor die zich sneller vernieuwt (en op die manier sneller littekens en pigmentvlekken doet vervagen). Deze stoffen zijn erg gevoelig aan UV-stralen dus daarom nooit aanwezig in een dagcrème.

Conclusie: het verschil is dag en nacht.