Tutorial: Romantische glamourlook voor Kerstmis

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Tutorial: Romantische glamourlook voor Kerstmis

ysl8

 

Stap 1 : De teint

We kunnen het niet genoeg herhalen: de basis van een perfecte make-up is een perfecte teint. Heb je van nature een frisse, heldere teint, dan straal je zelfs met een vleugje gloss en een klein beetje mascara.

Voor het effect van een volmaakte huid breng je met de vingers Instant Misture Glow (60,90 euro, beschikbaar in geselecteerde Galeria Inno winkels) aan over het volledige gelaat. Dit hydraterende product dient als basis voor de make-up en zorgt ervoor dat de andere producten langer houden. Het hydrateert de huid en zorgt voor een egale, "glowy" teint. Je kunt het ook over de make-up aanbrengen om bepaalde zones zoals de jukbeenderen, de onderkant van de wenkbrauwen, het puntje van de kin of de cupidoboog (het kleine V’tje net boven de bovenlip) wat uit te lichten.

l802960_40_top-secrets-instant-moisture-glow_alt1

De foundation Cushion Encre de Peau (62 euro) zorgt vervolgens voor een egale teint. Breng hem lichtjes kloppend aan over het volledige gelaat of strijk hem uit, afhankelijk van de gewenste dekking. De superhandige verpakking maakt een volmaakte dosering mogelijk. Je kunt ze bovendien overal mee naartoe nemen: ze kan niet stuk en je loopt dus geen risico op uitlopende foundation in je make-uptasje.

cushion

Schoonheidsfoutjes en sporen van vermoeidheid werken we tot slot weg met het cultproduct van het merk: Touche Eclat (35,50 euro). De corrigeerpen zorgt meteen voor een frisse oogopslag en camoufleert puistjes en rode vlekken in alle discretie. Stip puistjes en donkere kringen voorzichtig aan (werk daarbij van de binnenste naar de buitenste ooghoek) tot alles mooi in elkaar overloopt.

3365440007017_1_touche-eclat_alt1

1/

Stap twee : De ogen

We beginnen met de wenkbrauwen. Deze look vraagt om een natuurlijke vorm. Met het Couture Brow Palette (50 euro) wordt de blik indringender. Gebruik de lichtste tint om de wenkbrauwen lichtjes bij te tekenen. Het is de bedoeling dat ze meer vorm en textuur krijgen zonder aan de kleur te raken.

ysl7

Vervolgens gaan we aan de slag met de oogschaduw Full Metal Shadow (31,50 euro), Suede Plum (de donkerste tint). Doe er wat van op de rug van je hand en breng hem vervolgens met het penseel op het bewegende ooglid aan, met extra aandacht voor de wimperaanzet (alsof je een streepje eyeliner trekt).

504795127_1_tabletop

Ga tot in de plooi van het ooglid voor een ‘smoky eyes’-effect. Als je de oogschaduw na het aanbrengen wat uitvlakt met de vingers verkrijg je een natuurlijker effect. De romige textuur lijkt echt te smelten op het ooglid, wat het aanbrengen vergemakkelijkt.

ysl6

Voor de afwerking: bruin/roze glanzende oogschaduw aanbrengen op het volledige bewegende ooglid (onderaan rechts), met name Couture Palette 5 ombres à paupières n°14 (54,90 euro).

couture_palette_couture_palette_rosy_glow_14_2-768x768

Strijk het product met de vingers of het penseel uit naar de bovenste ooghoek, tot iets boven het bewegende ooglid. De blik wordt meteen indringender.

ysl5

Tip van de professional : gebruik twee verschillende penselen voor het uitvlakken. Een om de oogschaduw op het ooglid aan te brengen en uit te smeren, een tweede – waar geen product op zit – om uit te vlakken. Het effect is nauwkeuriger en professioneler.

Voor een intensere make-up: meng een beetje bruin/roze oogschaduw met de Full Metal Shadow en trek een fijn streepje onder de onderste wimpers.

Breng tot slot een vleugje glinsterende oogschaduw aan, de lichtste uit het palet (bovenaan rechts) in het midden van het bewegende ooglid en in de binnenste ooghoek om de blik te doen oplichten.

Met Touche Eclat kun je make-upfoutjes corrigeren/uitvlakken/maskeren. Breng er ook een weinig van aan onder de wenkbrauwen om de blik open te trekken.

ysl4

ysl3

Breng tot slot zware mascara aan, The Shock Volume Effet Faux Cils (35 euro, beschikbaar op 16 Januari 2017). Doe er royaal van op de bovenste en onderste wimpers. Doe overdag niet te veel op de onderste wimpers, want zo benadruk je tekenen van vermoeidheid.

l6384800_mascara_the_shock_ndeg1-504x1024

Met Baby Doll Kiss & Blush tint Rose Libre (34,90 euro) vervolmaak je de teint. Aarzel niet om je make-up te corrigeren met producten voor de teint.

capture-decran-2016-12-15-a-23-02-13ysl2

2/

Stap drie : De mond

ysl1
Net als voor de teint is een sublimerende basis ook voor de lippen onontbeerlijk: Lip Perfector (34,50 euro, beschikbaar in de Galeria Inno)heeft een innoverende textuur die de lippen lichtjes scrubt en gladstrijkt. Je mag het meerdere keren per dag aanbrengen om de lippen zacht en goed gehydrateerd te houden.

tps-lip-perfector-768x771

Breng vervolgens Vinyl Cream Lip Stain tint 407 (33,90 euros),een bestseller, op de volledige mond aan.

yves-saint-laurent-vinyl-cream-lip-stain-407-carmin-session-0-18-oz

3/

Het detail dat het verschil maakt

Zin om eens lekker uit de band te springen?

Met een gouden glitterlijntje onder de bovenste wimpers wordt je kerstlook té gek!

ysl

Gebruik een vet potlood Dessin du regard Waterproof 5 (23,50 euros) en trek een lijntje zoals je met een eyeliner doet.

dessin-du-regard-waterproof-crayon-yeux-impact-couleur-tenue-16h

makeupnoel-970x508

Foto’s: Eva Vlonk

Make-up: Yves Saint Laurent Beauté

Make-up Artist: Paul van Rompaey

Model: Elke Sockeel

 

logo-ysl-2