FOOD. Pecannotenkoekjes

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • 30 mins
  • 25 mins
  • 12 koekjes
  • Easy
FOOD. PecannotenkoekjesBeeld: culy.nl

Pecannoten worden al jaren in cosmetica, kleurstoffen, zeep - en zelfs in parket - gebruikt, al worden ze tegenwoordig ook steeds vaker als smaakmaker in gebak of ijs geapprecieerd. Martha Stewart combineert ze met chocolade in deze heerlijke koekjes.

Ingrediënten

  • 300 gram poedersuiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • Halve theelepel zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 225 gram gehakte pecannoten
  • 4 grote eieren (alleen het eiwit!)

Bereiding

Beeld: culy.nl
Beeld: culy.nl
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. In een grote kom mix je suiker, cacao en zout. Roer de stukjes chocolade en pecannoten er doorheen. Scheid de eieren (het eigeel mag weg of voor een ander recept gebruikt worden). Voeg eiwit toe en roer totdat het een samenhangend mengsel, is, maar niet te hard. Maak 12 kleine hoopjes van het mengsel op een bakplaat met bakpapier erop. De koekjes moeten zeker 3 cm uit elkaar liggen. Bak totdat de koekjes droog zijn, dit duurt ongeveer 25 minuten.
  2. Plaats de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Je kunt ze tot 3 dagen in een dichte koektrommel bewaren.

Bron: een recept van Martha Stewart

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be