Zes beautyblunders om te vermijden

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Zes beautyblunders om te vermijden

nicole polizzi

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? Wie volgende beautyblunders vermijdt, komt een stapje dichter bij de titel die ooit aan Sneeuwwitje toebehoorde.

Make-up is er om je natuurlijke schoonheid te accentueren, niet om je achter te verstoppen. Hoewel we dol zijn op onze poedertjes, mascara's, penselen en lippenstiften geldt ook hier de regel: trop is te veel. Zes beautyblunders op een rij.

1/

 

ChristinaAguilera

1. HET KADER:
foundation dient om je huid te egaliseren, niet om je gezicht van een zongebruind tintje te voorzien. Kies daarom steeds een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur aanleunt. Vergeet je hals en decolleté niet en vermijd zo het gevreesde 'kader'.

2/

Rooney Mara
Rooney Mara

2. DE TE KORTE FROU

Over smaken valt uiteraard niet te twisten maar laten we het in alle eerlijkheid eens over de korte frou frou hebben. Die is weinig flatteus, vergroot het voorhoofd en was verplichte kapselkost bij patiënten uit psychiatrische instellingen in de jaren '50. Jak.

3/

 

Paris Hilton
Paris Hilton

3. LIPPENSTIFT OP DE TANDEN

Klassieke beautyblooper maar daarom niet minder gênant. Tissue happen en dubbelchecken in dat handspiegeltje, dames!

4/

 

Pamela Anderson
Pamela Anderson

4. TE DUNNE WENKBRAUWEN

Wenkbrauwen zijn de kadertjes rond je oog en geven structuur en karakter aan je gezicht. Te dunne wenkbrauwen komen bijna altijd een beetje gemeen over. Hou dat pincet onder controle!

5/

 

 

Taylor Swift
Taylor Swift

5. BLAUWE OOGSCHADUW

Drie woorden: Nancy uit 'Thuis'

6/

 

 

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez

6. LATINA LIPPEN

Omrand je lippen met een lippenpotlood in dezelfde kleur als je lippenstift. Een donker lijntje om de lippen in combinatie met een minder donkere lippenstift oogt vulgair en ouderwets.

7/

Worden het vaakst gespot met make-up missers:

Pamela Anderson
Pamela Anderson
Snooki
Snooki
Christina Aguilera
Christina Aguilera