Before The Flood: bekijk hier de Leonardo DiCaprio documentaire waarover iedereen het heeft

Geüpdatet op 3 mei 2019 door Isabelle
Before The Flood: bekijk hier de Leonardo DiCaprio documentaire waarover iedereen het heeftLOS ANGELES, CA - OCTOBER 24: Executive producer Leonardo DiCaprio attends the screening of National Geographic Channel's "Before The Flood" at Bing Theater At LACMA on October 24, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Mike Windle/Getty Images)

We somden eerder al genoeg redenen op om van Leonardo DiCaprio te houden. Vandaag krijgt dat betoog nog een extra argument en leer je ook naar hem te luisteren: de man heeft immers een belangrijke boodschap en die moèt gehoord worden. 

Hij staat bekend om zijn indrukwekkende film-CV en al even intimiderende collectie ex-liefjes met Victoria's Secret vleugels, maar Leonardo DiCaprio staat ook voor jarenlange inspanningen voor ons leefmilieu. De acteur zette eerder al zijn schouders onder groene initiatieven, maar tilt die bij deze naar een nog hoger niveau. In samenwerking met National Geographic werkte hij de voorbije jaren aan de confronterende documentaire Before The Flood, een weinig rooskleurig portret van de staat van onze planeet. Niet alleen reisde de ster daarvoor naar de vier meest desolate uithoeken van de wereld, hij ontmoette ook een resem wereldleiders (Obama, de paus, Ban Ki Moon: als Leo komt aanbellen, doet iedereen open!) en stelde hen de meest prangende vragen over het falen van ons milieubeleid. De film in kwestie kwam het voorbije weekend uit en is nog tot 6 november gratis te bezichtigen via Youtube. Grijp de kans om nogmaals van Leo te smullen en knoop zijn groene boodschap en passant in je oren: het is vijf voor twaalf, maar we kunnen er nog iets van maken! 

https://www.youtube.com/watch?v=90CkXVF-Q8M