Bautyqueen: Q&A met Sara Vanhoorne van Lakstore

Geüpdatet op 28 oktober 2016 door ELLE België
Bautyqueen: Q&A met Sara Vanhoorne van Lakstore

We vragen een beautyprofessional de lipstick van het lijf. Deze maand duiken we in de beautycase van Sara Vanhoorde (27), medeoprichtster van Lakstore en verdeler van nagellakmerk Faby

LEES OOK: Hotspot - Lakstore in Antwerpen

Wanneer is jouw passie voor make-up en beauty ontstaan?
"Al heel vroeg. Mijn mama heeft altijd in de make-upwereld gewerkt, vooral rond hand-en voetverzorging. Als jong meisje is het uiteraard schitterend om al die potjes uit te proberen."

Wat was jouw allereerste make-up- of beautyproduct?
"Ongetwijfeld nagellak!"

Waarom werk je zo graag met Faby?
"Via mijn moeder leerde ik de familie Viale kennen, die het merk ontwikkelde. Toen ze op zoek waren naar een partner voor Faby België en Nederland, had ik aanvankelijk geen interesse, omdat ik een compleet andere studie had gevolgd (handelswetenschappen -red.). Maar toen ik een paar producten uittestte, was ik er helemaal weg van. De kwaliteit is fantastisch en de filosofie spreekt me aan: Faby is erg begaan met de gezondheid. De nagellak is '5-free', dus vrij van de vijf meest giftige ingrediënten, zoals tuoleen en formaldehyde. In de hand- en voetcrèmes zitten ook geen parabenen of petroleumderivaten verwerkt."

Welke producten zitten altijd in jouw handtas?
"Een wekbrauwpotlood, blush en nagelriemolie."

Wat is jouw go-to make-uplook? En zonder welk make-upproduct zou jij je naakt voelen?
"Ik gebruik een beetje mascara, een lichte foundation, bronzing powder en ik zet mijn wenkbrauwen aan. Wenkbrauwen maken je gelaat expressief, om die reden vind ik ze heel belangrijk. Ik zou wel zonder make-up kunnen, maar niet zonder nagellak, mijn nagels hebben altijd een kleurtje."

Wat is de beste beautytip die je ooit kreeg?
"Nummer één: elke dag nagelriemolie smeren, zo zien je nagels er veel gezonder uit en zullen ze minder snel scheuren of breken. Nummer twee: gebruik altijd een basecoat aangepast aan de noden van jouw nagels. Veel mensen grijpen naar verstevigende producten terwijl hun nagels voeding nodig hebben. Want een versteviger gaat het 'chippen' niet tegen, een voedende basecoat of olie wel."

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit?
"Ik reinig 's ochtends en 's avonds altijd mijn gezicht. Mijn avondroutine duurt soms zo lang  dat mijn vriend erover klaagt. Voor ik ga slapen, breng ik twee keer per week een voetcrème aan en iedere avond een handcrème en nagelriemolie. Ik hecht veel belang aan mijn handen, naast je gezicht zijn die toch het lichaamsdeel dat iedereen van je ziet."

Wat is voor jou de beste manier om tot rust te komen?
"Lezen, geen betere manier om je hoofd leeg te maken."

Volg jij beautyvloggers? Zo ja: wie vormt een bron van inspiratie?
"Rens Kroes, voor haar geweldige recepten."

Doe jij aan sport?
"Ik hou van tennis en in de winter doe ik soms Infraligne om in vorm te blijven."

Lakstore, De Burburestraat 2A, Antwerpen. lakstore.be