Zilte zee & romantiek in Les Bains de Cabourg

Geüpdatet op 7 oktober 2017 door Isabelle
Zilte zee & romantiek in Les Bains de Cabourg

We logeren in Les Bains de Cabourg, een hotel aan de Normandische kust, langs de prachtige wandelpromenade Marcel Proust. Onze keuze viel op dit hotel omwille van het zeezicht, de uitgebreide Thalazur-spa en de lichte, lekkere keuken. Absolute troef van Les Bains de Cabourg is het feit dat je recht uit de sauna de zee in kan duiken.

Op het Thalazur welnessmenu staat ook een grote keuze aan anti-agebehandelingen, gezondheidscoaching en relaxatieprogramma's,... Het menu is zo uitgebreid dat ik er keuzestress van krijg. Maar met de zee zo dichtbij zijn wij zijn vooral benieuwd naar de marinetherapieën: . Al het water in de spa is afkomstig uit de noordzee, van het zwembad tot het hydromassagebad. We proberen de warme zeezandpacking, de warme algenpacking, de ontspannende massage onder een regendouche,,... Allemaal erg relaxerend, maar de absolute topper van dit driedaagse verwenfestijn is het Rituel Trois Joyaux: een stevige scrub, een hoofd- en halsmassage en tot slot een voetenmassage. De behandeling duurt 45 minuten, maar zindert nog een hele dag na. Het fijne aan dit hotel is dat het restaurant perfect aansluit bij de filosofie van de spa. Na een dagje relaxeren kan je hier genieten van een gevarieerd menu, met veel groenten en vis, of vegetarisch indien gewenst. Ook het restaurant kijkt uit over de zee en dat past perfect bij die fotogenieke schotel zeevruchten, met kreeft, scampi, oesters, schelpen...

cabourg 1

Op dag 2 besluiten we dat het tijd wordt om de omgeving te gaan verkennen, op de goed onderhouden fietsen van het hotel. We zouden richting binnenland kunnen fietsen naar Caen (op enkele kilometers), maar het is mooi weer en de milde zeebries blaast ons naar het kustplaatsje Houlgate. De hele weg vergapen we ons aan prachtige, oude strandhuizen en kliffen. Aangezien we drie uur gefietst hebben annuleer ik de aquabiking-sessie in de namiddag en trakteer ik mezelf op een welverdiende hamamsessie. 's Avonds eten we op een vissersboot (La Péniche) in de haven van Deauville, op 20 minuutjes rijden van Cabourg. We geneten van een tarte tatin terwijl de zon lui en oranje in de zee zakt. Ons verblijf kort samengevat? Olala, romantica!

Hôtel Les Bains de Cabourg, Thalazur Cabourg, Avenue Charles de Gaulle 44 op 25 km van Caen, www.thalazur.fr. Overnachten kan vanaf 150 euro per nacht (+21 euro ontbijt), in de spa kan je kiezen voor een programma met diverse behandelingen (vanaf 160 euro voor 3 hydrobehandelingen en 1 massage). restaurant: een menu vanaf 29 euro en voor de fruits de mer betaal je 42 euro.

Voor meer info, ga snel naar France.fr

(Caroline)