GETEST: Moonshine facial bij Square 59 Beauty Clinic

Geüpdatet op 25 oktober 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: Moonshine facial bij Square 59 Beauty Clinic

ELLE ging langs bij Square 59, hét nieuwste beauty-adresje in Antwerpen en testte er de Moonshine Facial, een luxueuze gelaatsbehandeling.

Een festivalweekend gaat niet alleen in je kleren maar door een combo van weinig slaap en een drankje te veel ook in je huid zitten. Het gevolg? Een vermoeid gezicht dat best een opkikker kan gebruiken. Voor een opkikker van de huid of je teint (spray-tan), handen (manicure), voeten (pedicure) of  wenkbrauwen (waxen, kleuren) moet je sinds kort in Square 59, een nieuwe beauty clinic in het hartje van Antwerpen zijn. De luxueuze beauty hotspot biedt naast een uitgebreid gamma aan verwenbehandelingen ook esthetische behandelingen zoals botox, fillers en liftings aan. Voor die laatste behandelingen kan je rekenen op de expertise van een ervaren dermatoloog en maak je vooraf een afspraak. Voor alle andere behandelingen geldt het ‘walk in’ principe: ben je in de buurt en is het hoogtijd om de benen te laten waxen? Loop even binnen en als er een plaatsje vrij is, ben je meteen aan de beurt. ‘Het walk-in concept miste ik enorm in Antwerpen’, aldus oprichtster Angelina Luicci. ‘En ook salons waar je een brede waaier aan behandelingen, van manicure tot fillers, in een klinische, urban en trendy omgeving kan laten uitvoeren, vond ik hier niet. Zo is het idee voor Square 59 ontstaan. Vanaf september sla ik de handen in elkaar met een voedingsdeskundige en kunnen klanten hier ook terecht voor voedingsadvies.’

Moonshine facial
Voedingsadvies, fillers en een waxbeurt zijn vandaag niet aan de orde, voorlopig volstaat een deugddoende facial (en nadien een laagje concealer) om de vermoeidheid weg te werken. ‘In dat geval raad ik je de Moonshine facial aan. Deze gezichtsbehandeling geeft de huid een boost en is ideaal voor mensen die veel reizen of een stralende teint wensen voor een belangrijk event of een feest.’

Weinig flatterende mid-treatment selfie
Weinig flatterende mid-treatment selfie

Getest
Voor de schoonheidsspecialiste aan de anderhalf uur durende behandeling (de duur hangt af van de noden van de huid) begint, wordt mijn huid grondig gereinigd. Net zoals bij alle stappen van de facial gebeurt dit met de producten van het Italiaanse huidverzorgingsmerk Comfort Zone. Daarna volgt een milde dermabrasie die ervoor zorgt dat de bovenste huidlaag verwijdert waardoor fijne lijntjes, oneffenheden en littekentjes minder zichtbaar worden. Dit is volledig pijnloos. Om de huid voor te bereiden om de behandeling met de Moonshine LDM-machine, brengt de schoonheidsspecialiste een peel off masker met fruitzuren aan op het gelaat dat na een kwartiertje van mijn gezicht ‘gepeld’ kan worden. Terwijl het masker verhardt, krijg ik een deugddoende handmasssage De LDM-machine werkt als een stofzuigertje op de huid en zuigt alle onzuiverheden uit de poriën. Tegelijkertijd zorgt de kop voor een exfoliërend effect. Nu is mijn huid helemaal klaar om intens gehydrateerd en gevoed te worden. Ik krijg een laagje PRX-T33, een smeerbare en niet-invasief alternatief voor botox op de huid gesmeerd. Deze vorm van ‘bio revitalisation’ werkt ook puistjes, roodheden en fijne lijntjes weg. Meer dan een ontspannend uur later eindigt de schoonheidsspecialiste de behandeling met een hydraterende dagcrème.

Geslaagd?
Zoals je mag hopen na een anderhalf uur durende behandeling, voelt mijn huid zijdezacht aan. Ook de mooie gloed was eerder die ochtend nergens te bespeuren. Voor een optimaal resultaat en een permanente verbetering van de huid is het aangeraden de Moonshine facial elke vier weken te herhalen.
Voor een behandeling van een uur betaal je 99 euro.

Square 59
Hopland 59
2000 Antwerpen

www.square59.eu