DIY: de zeemeerminkroon

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
DIY: de zeemeerminkroon

Vergeet de bloemenkrans, hier is de schelpentiara! 

Er is een nieuwe hype opgestaan en die heeft een ongekend hoog zeemeermingehalte: de schelpenkroon. We hebben het ding aan de Australische bloemiste Chelsea Shiels te danken, die de vondsten van haar strandwandelingen combineerde met bloemige creaties. Het resultaat, een tiara waar Ariel en co een moord voor zouden begaan, deelde ze op Instagram en krijgt sindsdien lekker veel bijval.

https://instagram.com/p/BITXH_bBWM9/?taken-by=chelseasflowercrowns

Chelsea is oorspronkelijk begonnen met het maken en verkopen van bloemenkransen, tot ze op een dag besloot de bloemen te vervangen door schelpen! Elk stuk is versierd met kettingen, draden, parels en soms zelfs Swarovski kristallen. De creaties zijn ware kunstwerken die ze verkoopt in haar online boetiek.

https://instagram.com/p/BIRBgBNBYT_/?taken-by=chelseasflowercrowns

Een klein beetje slecht nieuws: de zeemeermin kronen zijn al allemaal uitverkocht, maar geen paniek: je kan je eigen zeemeermin kroon maken aan de hand van deze tutotial >>> 

1/

Tutorial 

Om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, kiezen we voor een kleinere kroon.

Wat heb je nodig?

  • Aluminium draad
  • Tape
  • Een sieraden tang
  • Wat lijm
  • Een schaar
  • Schelpen en kralen.
  1. Knip een stukje aluminium draad dat iets kleiner is dan je hoofdomtrek. Wikkel vervolgens wat tape rond de draad om het aluminium te verbergen. Voeg wat lijm toe om alles goed te bevestigen.
  2. Hecht de uiteinden van de draad aan elkaar met een tang om een lus te vormen.
  3. Lijm de schelpen aan het aluminiumdraad, begin met de grootste. Verspreid de schelpen over de krans voor een mooi balans. Voeg dan ook kralen, kettingen en glanzende items toe!