Vollere lippen zonder chirurgische ingreep

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Vollere lippen zonder chirurgische ingreep

Vollere lippen zonder chirurgische ingreep? Het kan, met behulp van een optische illusie: ombré lippen. Volg onze tutorial stap voor stap en leer schaduwen leggen op je lippen als een echte professional. Suana, National Make-Up Artist bij Lancôme, geeft tips.

Deze make-uptechniek, die helemaal niet zo moeilijk is om zelf uit te voeren, creëert vollere lippen door met licht en schaduw te spelen.

 • Benodigdheden

IMG_2250_R

 • Oogschaduw La Base à Paupières Pro tint 02 "Aquatique"
 • Lippenpotlood Le Contour tint 303 "Rose Boisé"
 • Lipstick Absolu Rouge tint 132 "Caprice" en tint 343 "Suspense"
 • Juicy Shaker tint 372 "Berry In Love" en " tint 300 "Lemon Explosion"
 • Oogschaduwcrème Hypnôse Stylo tint 01 "Or Inoubliable"

1/

 • Dit zijn de stappen:

IMG_2211_R

 1. Breng zachtjes een dun laagje Base à Paupières volledig op je lippen aan. Dankzij deze primer zal de make-up beter houden. Je kan er ook een donkere lipstick mee verzachten als je in de loop van de dag van look wenst te veranderen.2
 2. Teken de omtrek van de lippen met het lippenpotlood Le Contour. Trek het lijntje van buiten naar binnen en stop na ongeveer een derde van de lip om een kleurovergang te creëren (donker aan de buitenzijden, licht in het midden). Klein maar belangrijk detail: vergeet geen product aan te brengen in het kuiltje van de mond. Druk met het mousse uiteinde van het lippenpotloop. Het geheim van geslaagde ‘ombré lippen’ schuilt in het subtiel mengen van de verschillende gebruikte tinten om een zo natuurlijk mogelijk effect te verkrijgen. Er mogen geen overgangslijnen zichtbaar zijn.

IMG_2264_R

3

3. Om het ombré-effect te versterken: breng een beetje lipstick Absolu Rouge boven de potloodlijn aan met behulp van een penseel. Breng de inhoud van het buitenste naar het binnenste deel van de mond. Voor het kleurverloop: zet een iets lichtere rode tint aan op het middelste deel van de lippen. Vergeet niet om altijd met minstens 2 kleuren te werken. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je ook ‘ombré lippen’ met 3 of zelfs 4 kleuren realiseren, afhankelijk van het beoogde effect – natuurlijk of intens.

4

 1. Tip: heb je per ongeluk buiten de lijntjes gekleurd en is een kleine correctie noodzakelijk? Geen paniek! Doe een beetje concealer op een foundationpenseel en ga er voorzichtig mee langs de lippenomtrek om foutjes te corrigeren. Een haarscherpe omlijning is het resultaat.

5

 1. Voor een glossy, sexy effect: dep wat Juicy Shaker tint 372 "Berry In Love" op het buitenste deel (een derde) van de lippen en een beetje Juicy Shaker tint 300 "Lemon Explosion" op het middelste deel van je lippen. Je lippen ogen meteen voller en lijken in volume toe te nemen.

6

 1. Om het bolle overloopeffect van de lippen te verhogen, breng je tot slot Fard Hypnôse Stylo op de cupidoboog en op het midden van de mond aan. De heldere kleur zal het licht opvangen en het beoogde optische effect versterken.

8

IMG_2246_R

Foto's: Ophélie Châtelain