Beautytips voor motor chicks

Geüpdatet op 28 juli 2016 door Elise
Beautytips voor motor chicks

Zweterig piekhaar door de helm, een knalrode neus van de zon, oh ja: je lichaam zo stijf als een hark na één enkel ritje. Tips om als een beauty van je motortuig af te dalen... 

Hoe voorkom je helmhaar? 

Een hoge staart zit niet zo aangenaam in een helm. Liever een lage vlecht, die niet te strak zit. Verzorg je puntjes met een olietje of een leave-in conditioner. Bij regenweer is het aangeraden om mousse te gebruiken, vooral bij fijn haar.

Na de rit: 

Los haar? Hou je hoofd ondersteboven, spray een beetje haarverzorgingsproduct of water. Ga met je vingers (!) door je haar te gaan en creëer volume. Het water zorgt ervoor dat je haren minder statisch worden.

Vlechtje en wil je van coupe veranderen na de rit? Gebruik een kam met wijde tanden en begin onderaan te kammen en werk naar boven toe.

Woman on motorcycle taking a break

Hoe bescherm je je gezicht? 

Veel motorrijders zijn fan van een helm die onderaan open is. Esthetisch verfijnd. Maar net zoals bij het skiën wordt een groot deel van je gezicht blootgesteld aan weer en wind. Het wordt dan ook aangeraden om een buf te dragen om je kin te beschermen. En sowieso te alle tijde zonnecrème te smeren.

529334227

Hoe bereid je je lichaam voor op het motorseizoen? 

Motorrijden is geen zware fysieke sport maar eerder een uithoudingsoefening. Een lange rit vereist een optimale motorhouding. Ter voorbereiding van het motorseizoen is het een goed idee om core-oefeningen te doen voor een betere zithouding. Qua cardio is roeien de meest aangewezen beweging.