Russische make-up artieste transformeert modellen tot kunstwerken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Russische make-up artieste transformeert modellen tot kunstwerken

2Dmakeup

Wij hebben make-up artiesten wel vaker als kunstenaars bestempeld. En wie het werk van Russische make-up artiest Valeriya Kutsan onder ogen krijgt, zal ons niet kunnen tegenspreken. Voor '2D or not 2D', een fotoreeks van fotograaf Alexander Khokhlov, haalde Kutsan het maximum uit haar schilderspenselen.

Wanneer fotograaf Alexander Khokhlov en make-up artist Valeriya Kutsan de handen in elkaar slaan, levert dat steevast indrukwekkende plaatjes op. Khokhlov is heer en meester achter de lens en Kutsan neemt de te fotograferen modellen onder handen.

Voor hun meest recente project, '2D or not 2D', speelde het creatieve duo met 2D en 3D. Het ccreatieve duo wou de gezichten van de modellen op tweedimensionale beelden te laten lijken. Hiervoor gebruikte Kutsan een heel arsenaal aan technieken en stijlen: van schets, tot waterverf schilderijtjes tot een werk met olieverf. Die combinatie van specifieke make-uptechnieken en experimenten in de fotostudio en hier en daar een beetje hulp van de computer levert een reeks indrukwekkende plaatjes op.

2D or not 2D

1/

Weird Beauty Series