Rihanna waagt zich aan een publieke doobie

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Rihanna waagt zich aan een publieke doobie

Rihanna DoobieRihanna zorgt weer eens voor overhitte Twitter accounts met haar nieuwste kapsel, bij nader inzien het meest originele tot nu toe.

Na haar knalrode afro, nektapijt, mohawk en opgeschoren coupe vonden we het gladgestreken kapsel van de zangeres op de American Music Awards dit weekend bijzonder gewoontjes. Een soort androgyne bob, stijf tegen de schedel gedrukt met opvallende speldjes, meer maakten we er niet van. Niet haar beste stijl, maar ook niets om over naar huis te schrijven.

1Dat dachten wij, sinds jaar en dag in het bezit van steile haren. Over de hele wereld zorgde het kapsel echter voor de nodige ophef. Blijkt dat dit soort coupe als  een “doobie” bekend staat en doorgaans de bad- en slaapkamer niet verlaat. Vrouwen met kroeshaar draaien hun lokken op die manier in om ze, na een nachtje slapen, steil te maken. Vergelijk het met krulspelden: Rihanna had net zo goed met een hoofd vol haarrolletjes kunnen verschijnen -iets wat Britney Spears in haar minder stabiele periode wel eens overkwam.

2De reacties bij kenners zijn dan ook erg uiteenlopend. Sommigen vinden het allesbehalve sexy, andere bewonderen Rihanna’s durf. “Mijn moeder zou mij vermoorden mocht ik zo de deur uitgaan..” is één van de meest gehoorde commentaren. Toevallig genoeg was ook de moeder van de ster aanwezig op de AMA’s. Zij mocht aan haar dochter de allereerste Icon Award uitreiken en leek niet onder de indruk van het slaapkamerkapsel. Ofwel heeft ze een steengoede poker face.

3