Onthuld: zo zien de nieuwe volwassen Harry Potter personages eruit

Geüpdatet op 14 februari 2019 door Isabelle
Onthuld: zo zien de nieuwe volwassen Harry Potter personages eruit

Na tal van spin-offs rond nevenfiguren en personages die niet eens in de oorspronkelijke reeks voorkomen (we noemen geen namen, Newt Scamander...), vertelt JK Rowling ein-de-lijk hoe het Harry zelf is vergaan nadat hij Voldemort en zijn donkere kliek versloeg bij de slag van Zweinstein.

Dat doet ze door middel van een toneelstuk, dat deze zomer in Londen te zien zal zijn. Rowling dropte sinds de aankondiging verschillende hints op Twitter over haar nieuwe project. Dit weten we ondertussen over Harry Potter and the Cursed Child:

  • Dit is het eerste officiële vervolg op Harry Potter, geen flauwe afkooksels, maar de bikkelharde feiten over hoe nog met het Harry, Ron en Hermelien gaat.
  • Het verhaal begint 19 jaar nadat de laatste film eindigde. Harry, ondertussen vader van drie, werkt keihard bij het Ministerie van Magie en probeert zijn job en familieleven met elkaar te verenigen. Ondertussen duiken duisteren figuren uit zijn verleden op.
  • Ook zijn jongste zoon Albus, eerstejaars op Zweinstein, heeft het moeilijk met de erfenis die de naam "Potter" met zich meebrengt.
  • Omdat Rowling zoveel inspiratie had, schreef ze maar meteen twee toneelstukken uit. Bedoeling is die op één dag tijd te bezichtigen, of twee avonden op rij te bezoeken. Geen maandenlange wachttijd tussen deel één en twee dus.
  • De volwassen Hermelien wordt in het toneelstuk vertolkt door de donkere actrice Noma Dumezweni en dat is niet naar ieders zin. De opvallende casting zorgde al voor heel wat controverse -zelfs Emma Watson mengde zich in de discussie over "Zwarte Hermelien". 
  • Ondertussen zijn de eerste beelden van de personages officieel vrijgegeven, benieuwd hoe Ron, Harry, Malfidus en co er tegenwoordig bij lopen? Je ontdekt het hier:

    (Beeld: @Pottermore)