Oops: Emma Watson laat zich uit over “zwarte Hermelien”

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Oops: Emma Watson laat zich uit over “zwarte Hermelien”

zwarte Hermelien

Opschudding in Zweinstein: Emma Watson is niet langer de enige Hermelien Griffel. Straks vertolkt een andere actrice de beroemde rol en dat is niet naar ieders smaak. 

Even situeren: nog een zestal maanden slapen en de beroemde Harry Potter reeks krijgt een vervolg. Geen boek, geen film, maar wel een toneelstuk zal de avonturen van de beroemde tovenaar en zijn vrienden volgen. Het verhaal pikt de draad twintig jaar na het laatste boek op, Harry, Ron en Hermione zijn ondertussen volwassen.

Wie het beroemde trio mag vertolken? Een zekere Jamie Parker, Noma Dumezweni en Paul Thornley. Waar fans geen graten zien in de casting van Ron en Harry, lijken ze met de nieuwe vrouw achter Hermelien allesbehalve tevreden. Probleem: volgens velen klopt haar donkere huidskleur niet. Online gaat het er dan ook hard aan toe, zodanig zelfs dat Emma Watson, het originele gezicht achter de magische bolleboos, ingreep. Op Twitter liet ze het volgende weten:

Het weze duidelijk: Dumezweni heeft alvast de zegen van haar beroemde collega. Ook JK Rowling, geestelijke moeder van Harry Potter, verduidelijkt het een en ander:

Met andere woorden: peace & love!