How to: je haar krullen met ballonnen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: je haar krullen met ballonnen©Instagram

Beautyvlogger Tina Lee heeft de ultieme tip voor een mooie bos krullen zonder deze te beschadigen met een krultang. Hoe? Heel simpel, met ballonnen. Probeer het zelf in vijf stappen: 

1/

Stap 1: Gebruik een haarmasker en was het uit

krullen stap 1

Breng een haarmasker op basis van kokosolie aan op vochtig haar. Warm het masker eerst op in de microgolf gedurende twintig seconden of één minuut in heet water. Giet het mengsel in een kom, dompel er vervolgens de punten van je haar in en strijk de rest door je lokken. Laat dit twintig minuten inwerken. Was het daarna twee maal met shampoo en werk af met conditioner.

2/

Stap 2: Draai je haren in een hoge staart.

krullen stap 3

Wanneer je haar handdoekdroog is, gebruik je een spray om de uiteinden te bevochtigen. Maak een mooie hoge paardenstaart en verdeel je kapsel in verschillende delen.

3/

Stap 3: Ballonnen en krullen

krullen stap 3

Blaas de ballonnen op tot de grootte van een perzik. Zorg dat ze nog voldoende "knijpbaar" zijn, zodat ze niet ontploffen in je slaap. Spray wat water op een lok en draai het rond de ballon. Bevestig dit vervolgens met een speldje. Neem een tweede haarspeld om de onderkant vast te zetten. Herhaal dit tot alle haardelen opgerold zijn.

4/

Stap 4: Drogen

krullen stap 4

Laat je haren drogen, dit kan tot zes uur duren. Geen paniek: doordat de ballonnen bovenop je hoofd zitten, kan je zalig slapen.

5/

Stap 5:  Bevrijd je haar

krullen stap 5

krullen stap 5

Haal de ballonnen uit je haar. Afhankelijk van de gewilde look kan je met je vingers door je lokken gaan om ze een natuurlijkere vorm te geven. Wil je kleinere krullen? Maak je ballonnen dan minder groot.

Bekijk hier de volledige routine: