Pinspiration: de mooiste sportkapsels

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Pinspiration: de mooiste sportkapsels

Niets dat zo hinderlijk is als haarplukjes die in je gezicht hangen tijdens het sporten. Kies daarom voor een sportproof kapsel dat wél tegen een stootje kan.

De haartrend van dit moment? Boxer braids, zonder twijfel! Is dit voor jou een stapje te ver of wil je liever een origineler kapsel om te shinen in de gym? Deze 15 coiffures doorstaan zonder moeite je sportsessie. Leuk voor tijdens en na de workout!

Enkele tips voor het perfecte sportkapsel:

1: Sport je buiten? Zorg er dan voor dat je sportkapsel tegen een briesje of wat regen kan. 

2: Zorg ervoor dat je kapsel tegen een stootje kan. Wanneer je de hele tijd staat te springen en lopen mag er niks los komen te zitten.

3: Maak het jezelf niet moeilijk. Als je van jezelf weet dat je geen aanleg hebt om ingewikkelde kapsels te maken, hoef je daarvoor ook geen uren voor de spiegel te staan. Een simpel dotje of paardenstaart is ook zeker praktisch tijdens het sporten.

4: Test je kapsel voor je naar de gym trekt vlug even uit. Niemand wil tijdens een spinningles of tijdens het lopen de hele tijd met haar kapsels bezig zijn, toch? Loop een blokje rond je huis of spring een paar keer op en neer om te testen of alles goed vastzit.

(Sarah Van Damme)