Wentworth Miller reageert fel op fat shaming pesterijen

Geüpdatet op 15 februari 2019 door ELLE België
Wentworth Miller reageert fel op fat shaming pesterijen

Deze week sprak Prison Break-ster openhartig over zijn transformatie. Hij reageerde openlijk op alle spotternijen die over hem circuleren op het web en gaf bodyshamers lik op stuk.

De inmiddels 43-jarige Wentworth Miller werd wereldberoemd dankzij zijn vertolking van Michael Scofield in de razend populaire serie 'Prison Break'. Maar sinds de serie in 2009 een time-out inlaste, ging het plots bergaf met de acteur. Hij raakte verzeild in een depressie en kwam naderhand enkele kilo's bij. Het internet spotte maar al te graag met de acteur.

"In 2010 stopte ik gedeeltelijk met acteren, ik hield me gedeisd om een aantal persoonlijke redenen. Eerst en vooral kampte ik met zelfmoordneigingen", vertelt hijzelf op Facebook. "Zelfdoding is een onderwerp dat ik nooit uit de weg ging. Maar toen leed ik in stilte, zoals vele anderen. Hoe hard mijn strijd was, weten heel weinig mensen."

"De stemmen in mijn hoofd stuurden me op een zelfdestructief pad. Het was niet de eerste keer, want ik kamp al met een depressie sinds mijn jeugd. De strijd heeft me tijd, kansen, relaties en duizenden slapeloze nachten gekost", aldus Miller, die op moeilijke momenten zijn toevlucht zocht in eten. "Eten was het enige waar ik naar uitkeek en op kon rekenen. En ik kwam bij. Big f***ing deal."

Flauwe grappen

Zijn gewichtstoename was ook enkele grappenmakers niet ontgaan en flauwe moppen en memes bleven niet uit.

Schermafbeelding 2016-03-30 om 10.16.01

De internetgrappen lieten hun sporen na bij de acteur. Vandaag kijkt hij terug op die periode: "Om een lang verhaal kort te maken: ik heb het overleefd", schrijft Miller. "Die foto van mij met mijn rode T-shirt, met een zeldzame lach op mijn gezicht, herinnert mij aan mijn strijd."

Prison-Break-1

Prison Break komt terug!

En ook Wentworth komt terug! Hij kruipt binnenkort opnieuw in de huid van Michael Scofield voor een nieuw seizoen van Prison Break. Ook Dominic 'Lincoln Burrows' Purcell, Robert 'T-Bag' Knepper en Amaury 'Sucre' Nolasco zijn hoogst waarschijnlijk opnieuw van de partij. Lees hier meer.

Wij hebben alvast niets dan respect voor Wentworth!

(stagiaire Sarah Van Damme)